search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:45
MENU CLOSE

Πυρκαγιά στο Μάτι: Στις αρχές Νοεμβρίου οι καταθέσεις από Δούρου, Ψινάκη

16.10.2018 05:52
Πυρκαγιά στο Μάτι: Στις αρχές Νοεμβρίου οι καταθέσεις από Δούρου, Ψινάκη - Media

 

 

 

 

Στις 2 Νοεμβρίου αρχίζουν οι καταθέσει στη Δικαιοσύνη των 20 ατόμων που κλήθηκαν από τον εισαγγελέα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τις πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Την Τρίτη, όσοι έλαβαν κλήσεις από τον εισαγγελέα, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να καταθέσουν, με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνού να ανοίγει το χορό στις 2 Νοεμβρίου. Ο κ. Μπουρνούς δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Δήμος έκανε αυτό που έπρεπε όχι μόνο πριν την πυρκαγιά αλλά και μετά.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης θα καταθέσει στις 7 Νοεμβρίου. Όπως δήλωσε ο εκ των δικηγόρων του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να διατυπωθεί καμία θέση εκ μέρους του εντολέα του, αν πρώτα δεν μελετηθεί η δικογραφία.

Επίσης, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έλαβε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου μέσω του συνηγόρου της.
 
Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα σε όσους έλαβαν κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις είναι και όσοι μηνύθηκαν από τους συγγενείς των θυμάτων όπως η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Οι εισαγγελείς περιλαμβάνουν στις κλητεύσεις που απέστειλαν όλους τους μηνυόμενους τους οποίους ελέγχουν για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων τόσο κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο ή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κ.α, όπως αποδίδονται στις μηνύσεις συγγενών θυμάτων της πυρκαγιάς, όσο και πλημμεληματικού που αφορούν πράξεις ή παραλείψεις στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Η διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος είναι αναγκαστική για τους εισαγγελείς, εφόσον αυτά καταλογίζονται στις μηνύσεις που κατατέθηκαν, ανεξαρτήτως αν τα στοιχεία της έρευνας τους φαίνεται να συντείνουν στην απόδοση ευθυνών με την απαγγελία συγκεκριμένων αδικημάτων που εκτιμάται ότι δεν αφορούν κακουργηματικές πράξεις. Στην Ευελπίδων έφτασε το πρωί ο δικηγόρος του δήμαρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, όπου τόνισε ότι η δικογραφία είναι ογκωδέστατη και πως ο πελάτης του θα καταθέσει τις επόμενες μέρες. Ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, είπε φεύγοντας από την Ευελπίδων ότι «ο δήμος έκανε ότι μπορούσε εκείνες τις ώρες». 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εξηγήσεων η δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα διαβιβαστεί σε ανακριτή είτε αφορά κακουργήματα είτε πλημμελήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:45