search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:19
MENU CLOSE

«Όλα στο φως» – Προσπάθεια περιορισμού της ζημιάς λόγω Παπαντωνίου από το ΚΙΝΑΛ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2044
25/10/2018
28.10.2018 04:00
«Όλα στο φως» - Προσπάθεια περιορισμού της ζημιάς λόγω Παπαντωνίου από το ΚΙΝΑΛ - Media

 

Επί ΠΑΣΟΚ θεωρούνταν ο άνθρωπος που «έλυνε και έδενε» στα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Άμυνας. Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι το δεύτερο στέλεχος μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο που «φιλοξενείται» σε πτέρυγα του Κορυδαλλού για χρήματα που δεν κατάφερε να πείσει ότι κατείχε νομίμως. Τα απόνερα της υπόθεσης με τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού φτάνουν – αναπόφευκτα – μέχρι τη Χαριλάου Τρικούπη.

Το Κίνημα Αλλαγής, σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το κλίμα, καθώς οι «σκιές» επιστρέφουν επάνω από τη Χαριλάου Τρικούπη, στέλνει πίσω το… μπαλάκι σηκώνοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους και κάνοντας λόγο για fake δικομματισμό που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Με άλλα λόγια, η Χαριλάου Τρικούπη δείχνει να θέλει να προλάβει τον όποιο συσχετισμό με τον Γιάννο Παπαντωνίου και να βγει στην επίθεση.

«Διαφάνεια για τους πάντες και παντού, χωρίς καμία εξαίρεση, και όλα στο φως» ήταν το σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής για την προφυλάκιση του πρώην υπουργού Παπαντωνίου και της συζύγου της. Πηγές του ΚΙΝΑΛΛ σημείωναν πως πρέπει «η Δικαιοσύνη να κάνει ανεπηρέαστη τη δουλειά της για όλους και για όλα» τονίζοντας πως το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για διαφάνεια.

«Αλλά κάθε Έλληνας κατανοεί ότι η κυβερνητική επιλογή να γίνει η χώρα μία αρένα με γενικευμένη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων είναι επικίνδυνη για τον τόπο και τη Δημοκρατία. Μπορεί να εξυπηρετεί τον fake δικομματισμό» ανέφεραν οι ίδιες πηγές υποστηρίζοντας πως η προσπάθεια εκμετάλλευσης σε βάρος της παράταξης θα πέσει στο κενό. «Η παράταξή μας είναι η μόνη που προχώρησε σε πολιτική και ηθική αυτοκάθαρση. Κανένας άλλος πολιτικός χώρος δεν ακολούθησε» σημείωσε χαρακτηριστικά το Κίνημα Αλλαγής.

Εξηγήσεις για Κοτζιά

«Όλα στο φως» ήταν και η απάντηση της Φώφης Γεννηματά στην πρόσφατη συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Διαφάνεια για τους πάντες και παντού, χωρίς καμία εξαίρεση» τόνισε και πρόσθεσε:

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι οι λειτουργοί της δεν θα λάβουν υπόψη τους τα μηνύματα των υπουργών αυτής της κυβέρνησης, που λένε ότι για να κερδίσουν εκλογές πρέπει να βάλουν κάποιον φυλακή. Παράλληλα, πιστεύουμε ότι οι εισαγγελείς θα διερευνήσουν άμεσα τους διαλόγους στο υπουργικό συμβούλιο για την κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων και τα βρώμικα χέρια των υπουργών».

Εξάλλου το Κίνημα Αλλαγής ζητάει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για όσα κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη TV.

«Ο κ. Κοτζιάς επιβεβαίωσε on camera ότι υπουργός του κ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, κατήγγειλε ότι “ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους”. Και ότι “ουδείς απάντησε, κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός”».

«Αυτή η δημόσια αποτυπωμένη καταγγελία δεν μπορεί να αποσιωπηθεί από τον πρωθυπουργό. Και βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα παρέμβει άμεσα και θα εξετάσει εις βάθος τις καταγγελίες» σημειώνει το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:18