search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:23
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Ο Σόρος πήρε τον Τσίπρα και ζήτησε την αποπομπή μου

29.10.2018 08:52
Βαρουφάκης: Tον Αύγουστο του 2018 μπήκαμε στο χειρότερο μνημόνιο - Media

 

Για τις σχέσεις κυβέρνησης με τον μεγαλοεπιχειρηματία Τζορτς Σόρος μετά και τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για χρηματισμό της κυβέρνησης ρωτήθηκε κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομοπής ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο «Τζορτς Σόρρος έχει κάνει κάποια καλά, αλλά και κάποια περίεργα πράγματα». Αλλά το πιο σημαντικό που αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών είναι πως «ο Σόρρος σήκωσε το τηλέφωνό του, πήρε τον Τσίπρα και ζήτησε την αποπομπή του». 

«Αυτή είναι η σχέση μου με τον επιχειρηματία», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα που έχουν να κάνουν με τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, ότι η κυβέρνηση, χρηματίστηκε από τον Σόρρος.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Κοτζιάς είπε ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο εκτόξευσε την κατηγορία ότι ο Τζορτζ Σόρος είχε πληρώσει την ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Προς έκπληξη και απογοήτευσή του μάλιστα, όπως είπε, ο ίδιος διαπίστωσε ότι κανείς άλλος παριστάμενος υπουργός δεν αντέδρασε.

«Ο εν λόγω κύριος (ο Πάνος Καμμένος) διατεινόταν παντού ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια προσωπική πρωτοβουλία του Κοτζιά και πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Αυτά έβγαινε και έλεγε έξω. Ότι δήθεν ο ΥΠ.ΕΞ., δηλαδή εγώ, κινούμαι μόνος μου και πως το Υπουργικό Συμβούλιο έχε άγνοια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε: «Ο εν λόγω κύριος είπε πολλά. Και τι δεν είπε, δηλαδή. Είπε για μυστικά κονδύλια. Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους. Τα είπε αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και ξέρετε κάτι; Ουδείς, μα ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανείς άλλος στο Υπουργικό Συμβούλιο δε μίλησε, ούτε ο πρωθυπουργός. Εγώ είπα ένα απλό πράγμα: Ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και να πέφτουν και πάνω στην παραβίαση της πολιτικής τόνοι λάσπης, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης αυτής», είχε πει ο Νίκος Κοτζιάς. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:22