search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:29
MENU CLOSE

Αντιφασιστική διαδήλωση στον Νέο Κόσμο – Απάντηση σε επίθεση φασιστοειδών σε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

30.10.2018 17:19
Θεσσαλονίκη: Δύο συγκεντρώσεις υπέρ και κατά των προσφύγων - Media

 

Απάντηση με αντιφασιστική διαδήλωση στους δρόμους του Νέου Κόσμου δίνουν μέλη συλλογικοτήτων της περιοχής, πολιτικών οργανώσεων και αντιρατσιστικών κινήσεων στην επίθεση φασιστοειδών σε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το βράδυ της Κυριακής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ), οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «το απόγευμα της Κυριακής 28/10, τρία θραδσύδειλα φασιστοειδή έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν σε αγωνιστή της ΕΑΑΚ και μέλος της νΚΑ, λίγη ώρα μάλιστα πριν από προγραμματισμένη εξόρμηση στο Νέο Κόσμο για την Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας 29/10. Το γεγονός ότι ο σύντροφος κόντρα σε προηγούμενες απειλές της συγκεκριμένης ομάδας φασιστών, οι οποίες είχαν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, συνέχισε τη δράση του πιο δυναμικά προφανώς τους εξόργισε. Ο σύντροφος είναι απολύτως καλά στην υγεία του.»

«Η χρονική διάρκεια της επίθεσης δεν είναι τυχαία. Την ίδια στιγμή που φαίνεται το κίνημα να «ξανασηκώνεται» στα πόδια του, με μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις να ξεσπούν και απεργιακές μάχες να προετοιμάζονται, το σύστημα «αμολάει» τα σκυλιά του για να τρομοκρατήσει το λαό και τους αγωνιστές. Αν νομίζουν ωστόσο ότι θα κάμψουν τις αντιστάσεις είναι βαθιά γελασμένοι!

Θεωρούμε καθήκον μας να συμβάλουμε σε ένα εργατικό και νεολαίστικό αντιφασιστικό κίνημα που θα ξεριζώσει τη φασιστική γάγγραινα από τις γειτονιές μας. Προχωράμε πιο αποφασιστικά από ποτέ, απέναντι σε κράτος, κυβερνήσεις κεφάλαιο και φασίστες. Η απάντηση στους φασίστες θα είναι πολιτικά αποφασιστική και μαχητική σε όλα τα επίπεδα. Η άνοδος των αγώνων, των εργατικών διεκδικήσεων και της λαϊκής απαιτητικότητας θα είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που με τέτοιες μεθόδους επιχειρούν να σπείρουν την τρομοκρατία. Θα αποτύχουν για ακόμη μία φορά», καταλήγει η ανακοίνωση.

φωτογραφία αρχείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27