search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:55
MENU CLOSE

Απίστευτη αγριότητα στον πόλεμο της νύχτας – 130 σφαίρες και έξι νεκροί σε δύο χρόνια

02.11.2018 14:51
Απίστευτη αγριότητα στον πόλεμο της νύχτας – 130 σφαίρες και έξι νεκροί σε δύο χρόνια - Media
 
Τη σφαγή της νύχτας του Αγίου Βαλεντίνου, όταν το 1929 τα πρωτοπαλίκαρα του Αλ Καπόνε έστησαν στον τοίχο ενός γκαράζ επτά μέλη αντίπαλης συμμορίας και τα μακέλεψαν με τα Tommygun τους, φέρνει στο μυαλό η αγριότητα με την οποία διεξάγεται ο αδυσώπητος πόλεμος της νύχτας στην Ελλάδα.
 
Μετά και τη δολοφονική επίθεση κατά του «Αυστραλού» Γιάννη Μακρή, μια απλή πρόσθεση από τα στοιχεία της Σήμανσης οδηγεί σε ένα ανατριχιαστικό συμπέρασμα. Οι «επιχειρήσεις» σε βάρος αντίπαλων ανθρώπων της νύχτας δεν περιορίζονται σε απλές εκτελέσεις, αλλά με την αγριότητά τους προσιδιάζουν περισσότερο σε μακελειό στέλνοντας μηνύματα προς φίλους και εχθρούς.
 
Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι οι δύο εκτελεστές που έστησαν καρτέρι τον Ιούνιο του 2018, στον Μανώλη Καραγιάννη, γνωστό και ως «Καράφλα» ή «Σαμπρέλα», ξόδεψαν 60 σφαίρες από καλάσνικοφ και πιστόλι για να σκοτώσουν τον ορκισμένο εχθρό του Βασίλη Στεφανάκου, δίνοντάς του μάλιστα και χαριστική βολή.
 
Λίγους μήνες νωρίτερα, ο «ντον» του ελληνικού υποκόσμου είχε εκτελεστεί μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ενέδρα που του έστησαν στο Χαϊδάρι, με 29 σφαίρες, βάζοντας αιματηρό τέλος σε μια μακρά καριέρα στο χώρο της νύχτας.
 
Ο «χορός» των εκτελέσεων είχε αρχίσει το 2016, όταν ο ιδιοκτήτης strip club Μιχάλης Γιατράκης είχε δεχθεί 14 πυροβολισμούς από καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει με το αυτοκίνητο φίλου του.
 
Όμοιας αγριότητας ήταν η δολοφονία του Γιώργου Λίτσα, γνωστού ως «Μπούμπι», ο οποίος δέχθηκε δέκα πυροβολισμούς από καλάσνικοφ, με την αστυνομία να εκτιμά ότι η εκτέλεσή του αποτέλεσε αντίποινα για την δολοφονία του Στεφανάκου.
 
Τον Μάιο του 2017 ένας ακόμα άνθρωπος της νύχτας, ο Βασίλης Γρίβας έπεφτε νεκρός από οκτώ σφαίρες, στη διάρκεια ενέδρας που στήθηκε έξω από το σχολείο του παιδιού του στα Γλυκά Νερά. Μάλιστα, οι εκτελεστές του Γρίβα έδειξαν πλήρη αδιαφορία για τους γύρω του, με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί από σφαίρα που εξοστρακίστηκε.
 
Τελευταίο θύμα στη μακρά αλυσίδα του θανάτου ο Γιάννης Μακρής, ο οποίος εκτελέστηκε έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας την περασμένη Τετάρτη. Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας δέχθηκε τέσσερις σφαίρες -κατά πάσα πιθανότητα από αλλοδαπό εκτελεστή, ο οποίος πυροβόλησε έξι φορές.
 
Η αστυνομία θεωρεί ότι κομβικό σημείο για τις εξελίξεις αποτελεί η εκτέλεση Στεφανάκου, η οποία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για εκατέρωθεν ξεκαθάρισμα αντιμαχόμενων φατρίων της νύχτας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:54