search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:50
MENU CLOSE

Γρηγοράκος: Να σταματήσουν οι «κοκορομαχίες» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ… Απαιτείται ευρεία πολιτική συναίνεση

05.11.2018 16:57
4176156_0.jpg

 

Στην ευρεία πολιτική συναίνεση που απαιτείται στην χώρα, στην ανάγκη στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στο κλίμα συσπείρωσης που υπάρχει στο ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στον Ρ/Σ «Λαμία 1 FM» και το δημοσιογράφο Απόστολο Έλληνα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι αναγκαίο να σταματήσουν οι διάφορες κοκορομαχίες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ότι για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει απαιτείται ευρεία συναίνεση, ενώ μίλησε ακόμη για το κλίμα συσπείρωσης που έχει αρχίσει να δημιουργείται στο ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στο ραδιόφωνο της Λαμίας είπε ότι «…οι διάφορες “κοκορομαχίες” μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσουν. Η λύση είναι η ουσιαστική ενημέρωση της αντιπολίτευσης από την πλευρά της κυβέρνησης στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Δυστυχώς, -τόνισε- ο κ. Τσίπρας, από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση, δεν επιθυμούσε την οποιαδήποτε συνεργασία, δεν ψήφιζε καμία νομοθετική ρύθμιση, όσο προοδευτικό πρόσημο και να είχε. Το ίδιο συνέβη πρόσφατα με το Σκοπιανό αλλά και με το ζήτημα των χωρικών υδάτων και των 12 ναυτικών μιλιών. Αυτά τα ζητήματα χρειάζονται ευρεία συναίνεση».

Αν κάτι έχω διδαχτεί από την Αριστερά –συμπλήρωσε – είναι η ανάγκη της ιστορικής μνήμης, αλλά ο Σύριζα έχασε το περιβόητο ηθικό του πλεονέκτημα. Είναι ανήθικο πρώτα να πετάνε λάσπη από τον ανεμιστήρα, για να τραυματίσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, και στη συνέχεια να ζητήσουν συναίνεση.

Συνέχισε αναφερόμενος στην ανάγκη στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι

πρέπει να ηττηθεί, για να μην μπορεί να παρέμβει στο Σύνταγμα, στο εκλογικό νόμο, στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτά θα πρέπει να τα εκτιμήσει ο λαός την ώρα που θα πάει στις κάλπες. Το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί ισχυρή εντολή από τον λαό στις επόμενες εκλογές, για να εξασφαλίσει την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα. Η μεσαία τάξη, που σήμερα είναι απαξιωμένη, πρέπει να ενισχυθεί. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων είναι άνθρωποι οι οποίοι περιμένουν ιδέες για να πειστούν και να επιστρέψουν στην κοιτίδα της κεντροαριστεράς. Η κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ, για την οποία είμαστε περήφανοι, θα πρέπει να αναμορφωθεί, με προσαρμοσμένες στην εποχή καινοτόμες προτάσεις. Δεν είναι κανονική μια χώρα η οποία πήρε κονδύλια για τη διαχείριση του προσφυγικού και έχει στοιβάξει ανθρώπινες ψυχές στα νησιά του Αιγαίου ή που διαθέτει έναν κρατικό μηχανισμό, που δεν πιστεύει στην αξιολόγηση.

Τέλος αναφερόμενος στο κλίμα συσπείρωσης που υπάρχει στο ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι ευρισκόμενος στο Νομό Φθιώτιδας παρατήρησα ένα καλύτερο κλίμα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Θεωρώ ότι το Κίνημα Αλλαγής συσπειρώνει τους πολίτες και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Με την εξουσιοδότηση που μας έδωσαν οι 212.000 πολίτες, που μετείχαν ενεργά στην ανασυγκρότηση του κεντρώου χώρου, θα πάμε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Το Κίνημα Αλλαγής θέλει να διασφαλίσει την έξοδο της χώρας από την κρίση και να μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει στην ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν πρέπει όμως να υπονομευτούν η λειτουργία της Βουλής και του πολιτεύματός μας. Το όραμά μας είναι για μια Ελλάδα όπου όλοι, και πολύ περισσότερο οι πολιτικοί, θα αξιολογούνται καθημερινώς και ανελλιπώς. Είναι παράλογο η δημοκρατία να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και ταυτόχρονα να έχει απαρχαιωμένους κρατικούς θεσμούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:49