search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:11
MENU CLOSE

Το «μυστικό δείπνο» που έκλεισε τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

08.11.2018 21:14
Διαψεύδει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών διαρροή για το τηλεφώνημα Ιερώνυμου - Τσίπρα - Media

 

Στις 25 Οκτωβρίου και υπό άκρα μυστικότητα, κλείδωσε το προσύμφωνο μεταξύ εκκλησίας – πολιτείας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τη μεταφορά του μισθολογίου από το δημόσιο σε ειδικό ταμείο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, εκείνη τη μέρα σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο και συγκεκριμένα οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με την ιδιότητα του συνταγματολόγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου νομικός, επισκέφθηκαν το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο για να συμφωνηθούν τα τελευταία εκκρεμή σημεία του προσυμφώνου που ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από πλευράς εκκλησίας στη μυστική αυτή σύναξη συμμετείχαν εκτός του Αρχιεπισκόπου, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Κωστής Δήμτσας και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Συμεών.

Φαίνεται ότι σε αυτή τη συνάντηση έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε το προσύμφωνο που θα πρέπει να κυρωθεί από υπουργικό συμβούλιο και ιεραρχία, για να προχωρήσει η νομοθετική διαδικασία στη Βουλή.

 
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:10