search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:47
MENU CLOSE

Το αυγό του φιδιού στους κόλπους της Μέρκελ: Μέλη του CDU γιόρτασαν τη «Νύχτα των Κρυστάλλων» με ναζιστικό εμβατήριο (Video)

15.11.2018 09:10
Προς συνέδριο άμεσα το CDU για την ανάδειξη νέου ηγέτη - Media

 

Η «νύχτα των κρυστάλλων» το Νοέμβριο του 1938 ήταν ένα τεράστιο πογκρόμ διώξεων των εβραίων, στη ναζιστική Γερμανία. Εκείνα τα βράδια χιλιάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν, χιλιάδες βιβλία κάηκαν στην πυρά και χιλιάδες εβραίοι δολοφονήθηκαν ή εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι ναζί έδωσαν πρόωρα μια γεύση για το τι θα ακολουθούσε τα επόμενα χρόνια.

Και όμως κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό. Λίγες ώρες αφότου η Μέρκελ είχε τελειώσει την ομιλία της για την αιματηρή επέτειο, νεαρά μέλη του κόμματος της συγκεντρώθηκαν σε μπαρ στο Βερολίνο και μεταξύ μπύρας και λουκάνικου, άρχισαν να τραγουδούν το «Westerwaldlied», ένα ναζιστικό εμβατήριο.

Στο ίδιο μπαρ βρισκόταν η εβραικής καταγωγής καλλιτέχνις Λίντα Αλβιτσούρι Σόμερφελντ, η οποία τράβηξε με το κινητό της τη νεοναζιστική άθλια εορτή και παραχώρησε το βίντεο στην εφημερίδα Tagesspiegel.

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο η οργάνωση νέων του CDU της περιοχής Λίμπουργκ (τα μέλη της οποίας τραγουδούσαν τον ναζιστικό εμετό) εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, απολογείται για «τυχόν ενόχληση που προκάλεσαν στους θαμώνες του μπαρ, ωστόσο λέει ότι το «Westerwaldlied», δεν είναι ένα ναζιστικό τραγούδι, αλλά ένα φολκλόρ γερμανικό τραγούδι αφιερωμένο στους κυνηγούς και τους χωρικούς της χώρας.

«Λυπούμαστε για το γεγονός ότι σε μια πόλη όπου είναι ανεκτό να καπνίζει κανείς μαριχουάνα δεν είναι δυνατό να τραγουδήσει κανείς ένα γερμανικό τραγούδι των κυνηγών και των χωρικών, του οποίου οι στίχοι δεν συνοδεύονται από κάποια πολιτική δήλωση» αναφέρει η ανακοίνωση ενώ παραδέχεται ότι η συγκυρία της επετείου ήταν «ατυχής».

Το «Westerwaldlied» τραγουδούσαν οι γερμανικές δυνάμεις κατά την εισβολή τους στην Ολλανδία, στην Γαλλία και στο Λουξεμβούργο. Το 2017, αφαιρέθηκε από το επίσημο βιβλίο εμβατηρίων της Γερμανίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:46