search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:21
MENU CLOSE

«Δεν έχετε εισιτήριο, θα σας κόψουμε το λεωφορείο»: Καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά ελεγκτή του ΟΑΣΑ

16.11.2018 16:10
«Δεν έχετε εισιτήριο, θα σας κόψουμε το λεωφορείο»: Καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά ελεγκτή του ΟΑΣΑ - Media

 

Ένα περιστατικό πρωτοφανούς αυθαιρεσίας από ελεγκτή του ΟΑΣΑ καταγγέλλει επιβάτιδα με επιστολή στο www.topontiki.gr.

Στο κείμενό της που τιτλοφορείται «όχι άλλη τρομοκρατία», η Άννα Βακόντιου χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του ελεγκτή, κάνοντας λόγο για ειρωνικά και προσβλητικά σχόλια προς τους επιβάτες.

Αναλυτικά η καταγγελία:

“Όχι άλλη τρομοκρατία!

Την Τρίτη 13/11 το μεσημέρι βρισκόμουν στο λεωφορείο 755, το οποίο εκτελεί τη διαδρομή Κάτω Πατήσια – Αχαρνές, με κατεύθυνση προς τον Κόκκινο Μύλο. Λίγο μετά την Πλατεία Πατριάρχου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και ώρα 16.02 ακριβώς, ο οδηγός του λεωφορείου συναντάται με ένα άλλο λεωφορείο που βρισκόταν στην αντίθετη κατεύθυνση, κι αφού συνομιλήσει με τον άλλο οδηγό, σταματάει, ανοίγει τη μπροστινή πόρτα – κάτι που δεν επιτρέπεται, εφόσον δεν είναι σε στάση – και μπαίνουν μέσα δυο κύριοι, οι οποίοι ήταν πριν στο άλλο λεωφορείο. Ελεγκτές!

Κι ενώ η παρουσία ελεγκτών στα ΜΜΜ είναι κάτι λογικό, το σκηνικό που ακολούθησε αγγίζει το παράλογο. Ο ένας ελεγκτής ήταν σιωπηλός, αλλά ο άλλος υπήρξε λαλίστατος! Άρχισε να φωνάζει στον κόσμο να έρθει μπροστά για να τους ελέγξει τα εισιτήρια «Ελάτε μπροστά να ελέγξουμε τα εισιτήριά σας, εμείς δεν ερχόμαστε πίσω!», είπε χαρακτηριστικά. Ένας επιβάτης στις μπροστινές θέσεις δεν είχε εισιτήριο και ο αγαπητός ελεγκτής θεώρησε απαραίτητο να μην περιοριστεί στην δουλειά του, αλλά να κάνει κι ένα κοινωνικό σχόλιο του τύπου «μα καλά δεν έχεις εισιτήριο και κάθεσαι στις μπροστινές θέσεις, συνήθως όσοι δεν έχουν εισιτήριο κρύβονται πίσω!» και γέλασε πολύ με αυτό που είπε, του φάνηκε πολύ αστείο. Στη συνέχεια άρχισε να φωνάζει ότι το πρόστιμο είναι 84 ευρώ και να συμμορφωθούμε κι όταν διαπίστωσε ότι οι μισοί επιβάτες ήταν χωρίς εισιτήριο φώναξε «μπαίνετε χωρίς εισιτήριο και παραπονιέστε για τα λεωφορεία στο Μενίδι, που αργούν και είναι χάλια, να ξέρετε θα σας το κόψουμε και αυτό το λεωφορείο!»

Να τονίσω ότι το 755 είναι «υπόδειγμα» λεωφορείου, έρχεται κάθε μισή ώρα, είναι εστία μικροβίων και μολύνσεων, ενώ είναι το μοναδικό λεωφορείο που πηγαίνει στον Κόκκινο Μύλο. Ένα λεωφορείο εξυπηρετεί μια ολόκληρη περιοχή! Όσους δεν είχαν εισιτήριο τους κατέβασε στην επόμενη στάση με τεράστια, ως φαίνεται, ευγένεια, ενώ επαναλάμβανε διαρκώς το πρόστιμο των 84 ευρώ, και ρωτούσε κάθε επιβάτη που δεν είχε εισιτήριο, γιατί δεν είχε! Ένα παλικάρι χαρακτηριστικά του είπε ότι πήρε το λεωφορείο για μια στάση, γι’ αυτό δεν πήρε εισιτήριο και η απάντηση του ελεγκτικού οργάνου ήταν «Άμα είναι για μια στάση, πάρτο με τα πόδια, έλα κατέβα τώρα», και το παλικάρι του είπε «Ναι, έχετε δίκιο, συγγνώμη»! Ω ναι!…

Εγώ δεν είχα εισιτήριο, κι ενώ είχα προετοιμαστεί να ακούσω κι εγώ το κήρυγμά μου και στεκόμουν μάλιστα σε πολύ εμφανές σημείο, ο ελεγκτής δεν πρόσεξε καν ότι ποτέ δεν επέδειξα εισιτήριο. Μπροστά σε όλον αυτόν τον ζήλο που επεδείκνυε μου έκανε εντύπωση το πόσο εύκολα του ξέφυγε άλλος ένας «λαθραίος» επιβάτης. Και μπροστά σε όλο αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό δεν αντέδρασε κανείς. Ούτε κι εγώ! Υποκύψαμε χωρίς αντίσταση στην τρομοκρατία του ελεγκτή, ακόμα κι εκείνοι που είχαν εισιτήριο! Έτρεξαν όλοι για να ελέγξει τα εισιτήριά τους και όσοι δεν είχαν απλώς κατέβηκαν, δεχόμενοι κριτική και υποχρεούμενοι να περιμένουν για άλλη μισή ώρα το εξυπηρετικότατο 755!

Βέβαια και ο συγκεκριμένος ελεγκτής ήξερε που να πουλήσει τον τσαμπουκά του, σε πιτσιρικάδες, μεγάλες κυρίες και σε μια μάνα με δυο παιδιά, ενώ δυο στάσεις μετά κατέβηκε. Πριν πιάσει δηλαδή την περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Γιατί οι περιοχές αυτές είναι ξεχασμένες απ’ το κράτος και το Θεό και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί σε κανέναν ελεγκτή ότι θα βγει όρθιος από το συγκεκριμένο λεωφορείο σε αυτές τις περιοχές. Όταν κατέβηκα απ’ το λεωφορείο είχα ήδη πολλές απορίες, και έχω ακόμα…

Καταρχήν, αν δεν είναι αυτό τρομοκρατία, τότε τι είναι; Και άραγε, αυτού του είδους την εκπαίδευση παρέχει το Υπουργείο Μεταφορών στους ελεγκτές; Και κυρίως, γιατί δεν αντιδράσαμε απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή επίδειξη εξουσίας, την τρομοκρατία, το πατρονάρισμα και δεν τον πετάξαμε έξω; Και τέλος γνωρίζουμε, ποια είναι τα δικαιώματά μας σε περίπτωση ελέγχου εισιτηρίου, για να είμαστε σε θέση να τα διεκδικήσουμε;”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:16