search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:43
MENU CLOSE

Αυτά είναι τα κινητά με τα υψηλότερα επίπεδα ακτινοβολίας

21.11.2018 13:58
Αυτά είναι τα κινητά με τα υψηλότερα επίπεδα ακτινοβολίας - Media

«Πόση ακτινοβολία εκπέμπει το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο;» Η ερώτηση που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι επίδοξοι αγοραστές, αλλά κανείς δεν κάνει!

Στην εποχή μας, με τα έξυπνα κινητά (smartphones) περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μας. Πέρα από τη χρησιμότητά τους και την αναγκαιότητα που προσφέρουν στον καθένα, υπάρχει και η αρνητική πλευρά της εξάρτησης. Όπως οι επιπτώσεις της ακτινοβολίας που εκπέμπουν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ακτινοπροστασίας (Bundesamt für Strahlenschutz) έχει διεξάγει σχετική έρευνα και διαθέτει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων σχετικά με τα επίπεδα ακτινοβολίας που εκπέμπουν διάφορα smartphones.

Βάσει αυτών των δεδομένων το Statista σχεδίασε το infographic που ακολουθεί παρουσιάζοντας τα κινητά τηλέφωνα που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία τη στιγμή που τα ακουμπάμε στο αυτί μας για να μιλήσουμε.

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύτηκε το smartphone με το υψηλότερο επίπεδο ακτινοβολίας είναι το Mi A1 της κινεζικής εταιρεία Xiaomi. Ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι τα κινητά με την μεγαλύτερη έκθεση ακτινοβολίας κατασκευάζονται από κινεζικές.

Στη 10η θέση συναντάμε το iPhone 7 της Apple και λίγο πιο κάτω το iPhone 8 που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:43