search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:57
MENU CLOSE

Πρόωρη σύνταξη: «Ανοίγει ο δρόμος» για χιλιάδες ασφαλισμένους (παραδείγματα) 

05.12.2018 07:36
Καλλιθέα - Συνταξιούχος σε καφενείο: «Αντέχω γιατί κάνω ό,τι θέλει η γυναίκα μου»! (Video) - Media

 

Ανοίγει ο δρόμος για χιλιάδες ασφαλισμένους που δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα να βγουν στην πρόωρη συνταξιοδότηση με την συμπλήρωση του 62ου έτους ηλικίας.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εγκριθεί από το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ με θέμα “η εφαρμογή του μέτρου του συνυπολογισμού του χρόνου επιδότησης ανεργίας για τη συμπλήρωση της ειδικής προϋπόθεσης των εκατό (100) ημερών ασφάλισης κατ’ έτος, την τελευταία πενταετία, προκειμένου να χορηγηθεί μειωμένη σύνταξη γήρατος”.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr πρόκειται για μια ευνοϊκή ρύθμιση που αφορά ασφαλισμένους του ΙΚΑ που είναι άνεργοι και δεν μπορούν μέχρι σήμερα να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα λογω του ότι δεν είχαν συμπληρωμένα 100 ένσημα κατ έτος την τελευταία 5ετια. 

Με την νέα ρύθμιση οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για σύνταξη καθώς θα μετρούν στο εξής όλα τα διαστήματα επιδοτούμενης ανεργίας των ασφαλισμένων για κάθε έτος, έτσι ώστε να μπορούν πιο εύκολα να συμπληρώσουν τις 100 ημέρες που απαιτούνται για να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα.

Για παράδειγμα ένας ασφαλισμένος στο ΙΚΑ για να πάρει μειωμένη σύνταξη σήμερα θα πρέπει να έχει 100 μέρες ασφάλισης κάθε χρόνο τα 5 προηγούμενα έτη. Αν όμως για κάποιο λόγο δεν έχει για έναν χρόνο τα 100 ένσημα, τότε το δικαίωμα για μειωμένη χάνεται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:56