23/01/2020 19:56:07

Επίκαιρη ερώτηση του Γ. Μανιάτη στον πρωθυπουργό για την υπόθεση Μ. Πετσίτη

Επίκαιρη ερώτηση του Γ. Μανιάτη στον πρωθυπουργό για την υπόθεση Μ. Πετσίτη - Media

 

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη κατέθεσε ο Γιάννης Μανιάτης.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ κάνει λόγο για «άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος του Μαξίμου» ο οποίος "βρέθηκε να είναι υπάλληλος" στην ELFE-Λαυρεντιάδη ρωτώντας τον Αλ. Τσίπρα αν γνώριζε αυτήν την μισθολογική σχέση.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Μανιάτης σημειώνει ότι ο Μ. Πετσίτης «από σερβιτόρος σε πιτσαρία το 2014 κι ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται στις 205.000 ευρώ".

Ο Γ. Μανιάτης επισημαίνει ότι "την ίδια χρονική στιγμή" το χρέος της ELFE-Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ για κατανάλωση φυσικού αερίου "εκτοξεύθηκε" στα 120 εκατ. ευρώ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του διορισμένου από την κυβέρνηση διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκου "ο οποίος επίσης είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της ELFE».

Ο Γ. Μανιάτης ρωτάει επίσης τον Αλ. Τσίπρα «γιατί δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση-δήλωση του Πρωθυπουργού για τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ότι η εκτόξευση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων υπουργών;»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.