search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:04
MENU CLOSE

Πορεία στην Αθήνα για τη δολοφονία του Αλβανού εργάτη Πετρίτ Ζίφλε στη Λευκίμμη

13.12.2018 16:11
Πορεία στην Αθήνα για τη δολοφονία του Αλβανού εργάτη Πετρίτ Ζίφλε στη Λευκίμμη - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη δολοφονία του Αλβανού εργάτη Πετρί Ζίφλε από φερόμενο ως μέλος της Χρυσής Αυγής στη Λευκίμμη της Κέρκυρας.

Την αντιφασιστική συγκέντρωση διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη, η οποία και αποκάλυψε τα πολιτικά χαρακτηριστικά του εγκλήματος. Συμμετέχουν πολιτικές οργανώσεις καθώς και αντιρατσιστικές συλλογικότητες, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Σε ανακοίνωση-καταγγελία αναφορικά με τη δολοφονία η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη, που δημιουργήθηκε για τη διοργάνωση κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στους κατοίκους του χωριού της Κέρκυρας ενάντια στη λειτουργία του τοπικού ΧΥΤΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όπως όλα δείχνουν, το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοέμβρη σε καφενείο στα Δραγωτινά Λευκίμμης, ο δράστης παρεμβαίνει σε μια κουβέντα των θαμώνων για τη Μακεδονία βρίζοντας και προσβάλλοντας όλους τους μη Έλληνες. Ο Zifle, που επίσης βρίσκεται στο καφενείο, ανταπάντησε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαπληκτισμός μεταξύ τους. Οι θαμώνες τους χωρίζουν και ο δράστης αποχωρεί απειλώντας το θύμα. Αργότερα ο δράστης στήνει καρτέρι και δολοφονεί εν ψυχρώ με καραμπίνα τον 63χρονο Αλβανό και στη συνέχεια τον πετάει σε ένα χαντάκι όπου και βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας από διερχόμενο κάτοικο της περιοχής.

Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της «συνοδείας» και του «κλιμακίου» της ΧΑ στη Λευκίμμη.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:03