search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:34
MENU CLOSE

Στους 33.500 οι διαδηλωτές με τα κίτρινα γιλέκα σε όλη τη Γαλλία – Μια 44χρονη το έβδομο θύμα

15.12.2018 14:13
Μικρότερη η συμμετοχή στις νέες κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» - Media

 

 

Μικρότερη αριθμητικά ήταν η σημερινή κινητοποίηση των “κίτρινων γιλέκων” σε ολόκληρη τη Γαλλία με περίπου 33.500 διαδηλωτές να έχουν βγει στους δρόμους μέχρι το μεσημέρι σε σύγκριση με τους 77.000 που είχαν βγει το περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο Παρίσι, τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους.

Μια 44χρονη γυναίκα σκοτώθηκε σε τροχαίο στη βόρεια Γαλλία, στα σύνορα με το Βέλγιο, και το δυστύχημα φέρεται ότι προκλήθηκε από οδοφράγματα που είχαν στήσει τα “κίτρινα γιλέκα”.

Σύμφωνα με το δίκτυο France Info, ένας άνδρας και μια γυναίκα επέβαιναν χθες το απόγευμα σε αυτοκίνητο, το οποίο κατευθυνόταν προς την κοινότητα Σουασόν κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Ο οδηγός του οχήματος παρατήρησε ότι υπήρχαν οδοφράγματα που είχαν στήσει τα “κίτρινα γιλέκα” και έκανε εί τόπου στροφή που είχε ως αποτέλεσμα να μπει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με άλλο όχημα. Η γυναίκα σκοτώθηκε, ενώ ο οδηγός συνελήφθη και παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Σουασόν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, που επικαλείται τον διευθυντή του τηλεοπτικού δικτύου RT, στις διαδηλώσεις τραυματίστηκε ο ανταποκριτής του ο οποίος κάλυπτε τις διαδηλώσεις.

Στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι για τη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» βρέθηκε το Σάββατο και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Με δηλώσεις του τόνισε ότι «τα κίτρινα γιλέκα συνεχίζουν και σήμερα με δυναμισμό τις μεγάλες τους κινητοποιήσεις στη Γαλλία και στέλνουν ένα μήνυμα αγώνα και ελπίδας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και πρώτα απ’ όλα στον ελληνικό λαό.

Το μήνυμα που μου έδωσαν για την Ελλάδα οι ακτιβιστές των κίτρινων γιλέκων από την Πλατεία Δημοκρατίας είναι να ενωθούμε, να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και να αγωνιστούμε με αποφασιστικότητα και τότε όλα τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού θα ικανοποιηθούν.

Στη ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08