09/08/2020 02:14:08

Θρίλερ με την ψήφο του Δανέλλη - Η στάση του κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης

Θρίλερ με την ψήφο του Δανέλλη - Η στάση του κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης - Media

 

Σκηνικό πιέσεων με δημόσιες τοποθετήσεις και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις επικρατεί στο Ποτάμι, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών για ψήφο εμπιστοσύνης και Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο επίκεντρο των πιέσεων φαίνεται να βρίσκεται ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος έχει ραντεβού σήμερα με τον επικεφαλής Σταύρο Θεοδωράκη. Η επίσημη γραμμή του κόμματος είναι «όχι» στη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών.

Με δεδομένο ότι τα «κουκιά» στη Βουλή είναι μετρημένα και η πλειοψηφία οριακή, ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ,μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ουσιαστικά είπε ότι αν ο Δανέλλης δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, το κόμμα θα επανακαθορίσει τη στάση του απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ερώτηση: Θα εξαρτηθεί η στάση σας στη συμφωνία από το τι θα πράξει ο Δανέλλης στην εμπιστοσύνη;

Μαυρωτάς: «Τα μήνυματα που έχουμε από τη βάση αυτά είναι, τώρα το τι θα αποφασίσουμε εμείς είναι κάτι άλλο».

Ερώτηση: «Αν ο Δανέλλης αποτελέσει σωσίβιο, θα αναθεωρήσετε τη στάση σας για τη συμφωνία;».

Μαυρωτάς: «Αυτό είναι πολύ πιθανό».

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο βουλευτής του Ποταμιού συνταχθεί με την απόφαση του κόμματός του, δηλαδή να καταψηφίσει την κυβέρνηση, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει έναν βουλευτή προκειμένου να πετύχει την πλειοψηφία των 151.

Στην περίπτωση που ο Σ. Δανέλλης δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, τότε το Ποτάμι, επανεξετάζοντας την στάση του όσο αναφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενδέχεται να την καταψηφίσει, προκαλώντας πλήρη ανατροπή των δεδομένων και του σχεδιασμού του Μαξίμου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.