search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28
MENU CLOSE

Καμμένος προς Τσίπρα: Κάνε δημοψήφισμα για τις Πρέσπες όπως έκανες το ’15

16.01.2019 18:02
Καμμένος προς Τσίπρα: Κάνε δημοψήφισμα για τις Πρέσπες όπως έκανες το ’15 - Media

 

«Αναγκάζομαι να ψηφίσω ‘’όχι’’ σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» δήλωσε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος. «Αναγκάζομαι να ψηφίσω ‘’όχι’’ στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Σε αυτή τη συμφωνία διαφωνούσα, διαφωνώ και θα διαφωνώ, ακολουθώντας πάγια γραμμή» σχολίασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Με πόνο ψυχής θα κάνω τα πάντα για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών» σημείωσε για την απόφασή του να καταψηφίσει την κυβέρνηση, και ζήτησε εκ νέου δημοψήφισμα, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αποφασίσει για τον Ιούνιο του 2015.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αλλαγή της στάσης του Αλέξη Τσίπρα, δυο φόρες κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ για το πότε θα έρθει προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Όπως είπε είχε τη διαβεβαίωση των κυρίων Τσιπρα – Κοτζια τον Ιούνιο ότι η συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές. Στη συνέχεια το Νοέμβριο είχε τη διαβεβαίωση ότι θα έρθει μετά το Μάρτιο.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι στη Βουλή υπάρχουν τρεις απόψεις για τη συμφωνία των Πρεσπών, της συμπολίτευσης που λέει ότι συμφωνεί με τις Πρέσπες, της ΝΔ που λέει ότι συμφωνεί με παραχώρηση του όρου Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes και των ΑΝΕΛ και του Λεβέντη που λένε «όχι» στον όρο Μακεδονία. «Ο κ. Λεβέντης προσφάτως διαφωνεί, παλαιότερα είχε διαφορετική θέση» σημείωσε.

Επικαλούμενος έγγραφα με προηγούμενες ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ σημείωσε ότι αναγνωρίζουν Σλαβομακεδονική ιθαγένεια και σύνθετη ονομασία. «Βόλτα με το κότερο δε σε πάω… Χτυπήσου κάτω… Κάτσε κάτω» δήλωσε δε, σε βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης (πιθανότατα τη Σοφία Βούλτεψη) που αντιδρούσε. «Εγώ δεν απειλούμαι από δικαστήρια» ανέφερε.

Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Καράογλου, απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη είπε: «Κάντε του αλκοτέστ κ. πρόεδρε» ο Πάνος Καμμένος αντέδρασε ζητώντας την προστασία του κ. Κακλαμάνη, ο οποίος διέγραψε από τα πρακτικά την επίμαχη φράση.

Άλλοι επέλεξαν τον υπουργικό θώκο, και τους διέγραψα, και άλλοι που δεν είναι εκλεγμένοι «Μακεδονομάχοι» ο κ. Κουίκ, σε όλο το διαδίκτυο είναι οι ομιλίες του ότι «δεν θα δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας… Η κ. Κουντουρά, η κ. Χρυσοβελώνη δεν μπορούν να παραμείνουν ως υπουργοί σε μια κυβέρνηση στην οποία με εντιμότητα συγκυβερνήσαμε».

Ο Πάνος Καμμένος δικαιολόγησε την απόφασή του να μη στηρίξει την πρόταση μομφής της ΝΔ τον Ιούνιο, λέγοντας ότι δεν ήταν δυνατή η ανατροπή της καθώς δεν συμπληρώνονταν οι απαιτούμενες ψήφοι, ενώ παράλληλα η χώρα δεν θα έβγαινε από το μνημόνιο.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν ήταν έγκυρο, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών στη γείτονα διαφωνούσε.

Απαντώντας στον κ. Καμμένο ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι η ερώτηση αφορούσε τη διάσταση απόψεων μεταξύ του τέως υπουργού Άμυνας και του τότε υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Έκανε λόγο για διαστρεβλώσεις Καμμένου. Για το «Σλαβομακεδόνες» σημείωσε ότι ήταν έγγραφο που αφορά πληθυσμιακή απογραφή με ορολογία της ίδιας της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

«Δεν θα ανεχθώ υπονοούμενα για κότερα σε ζητήματα ηθικής και σεξιστικά υπονοούμενα αλλά τι να περιμένει λέγανε ψέματα και μεταξύ τους και τώρα κλαίνε ο ένας για τον άλλο» απάντησε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη στον κ. Καμμένο. «Έβγαλε τη στολή παραλλαγής και έβαλε τον ντουλαμά του Παύλου Μελά» σχολίασε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:10