search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:16
MENU CLOSE

Η ιδεολογικά καθαρότατη και ηθικά αδαμάντινη κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει…

18.01.2019 10:02
Η ιδεολογικά καθαρότατη και ηθικά αδαμάντινη κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει… - Media

 

Έχουμε μια κυβέρνηση σε βίαιη αντίθεση με την λαϊκή θέληση σε όλα. Παλιότερα, αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγή στις κάλπες. Ξαφνικά, η προσφυγή στις κάλπες είναι …αντιθεσμική γιατί η κυβέρνηση μειοψηφίας των 145 θέλει να ολοκληρώσει το …έργο της με την συνδρομή διαφόρων συγκυριακών περιφερόμενων κοινοβουλευτικών ρεταλιών παζαρεύοντας πρωί, μεσημέρι, βράδυ την οριακή πλειοψηφία. Πρόκειται για την πιο ευτελή  πολιτική  συναλλαγής που καταγράφεται στα μεταπολιτευτικά χρονικά ξεπερνώντας κατά πολύ το βρώμικο 89.  Ο ΣΥΡΙΖΑ γύρισε πίσω τα πολιτικά ήθη στη δεκαετία του 1960.

Ως αγανακτισμένοι συνεργάσθηκαν ανενδοίαστα με τους Χρυσαυγίτες στην άνω και κάτω πλατεία.  Ίδιες πρακτικές, ίδιοι τραμπουκισμοί, ίδια βία, ίδια συνθήματα. Η άτυπη συνεργασία απέδωσε και οι τραμπούκοι και ρήτορες της πλατείας βρέθηκαν στην Βουλή χέρι-χέρι. Σε κρίσιμες ψηφοφορίες αλλά και σε ειδικές υπήρχε αλληλοκάλυψη. Δεν είναι τυχαία η δήλωση Βούτση ότι όλες  οι ψήφοι είναι καλοδεχούμενες, ούτε η ψήφιση της Θάνου για την νέα της θέση. Κυρίως, όμως, επί αντιφασιστικής κινηματικής Αριστεράς δεν βρέθηκε μια  αίθουσα κατάλληλη να συνεχιστεί η δική των ΝΑΖΙ, που, ωστόσο, τους κάθισαν στο σκαμνί με βαριές κατηγορίες και τους φυλάκισαν οι «Τσολάκογλου» και οι «Γερμανοτσολιάδες».

Μια άλλη, αυτή τη φορά επίσημη και πολυθρύλητη  λαμπρή συνεργασία, υπήρξαν οι ΑΝΕΛ, γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Αυτούς, οι Ρηγάδες τους αποθέωσαν χαρίζοντάς τους κεντροδεξιά ταυτότητα (στον Δημήτρη Καμμένο για παράδειγμα) και με αυτούς συνεχίζουν παρά το διαζύγιο-παρωδία. Οι Ρηγάδες μαζί με τον Τέρενς Κουίκ, την Χρυσοβελώνη και την Κουντουρά…  Κατά τα άλλα, ενοχοποιούν το ΚΙΝΑΛ (των προδοτών, διεφθαρμένων και γερμανοτσολιάδων) ότι ενδεχομένως να συνεργαστεί με τη ΝΔ πιέζοντας να ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων  τη θέση του.

Με αυτά και με τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς και της Προόδου,  αποτελείται ως κυβέρνηση από ένα ρυπαρό συμπίλημα της ακροδεξιάς, της σκληρής Καραμανλικής δεξιάς του βαθέως κράτους (και παρακράτους με άρωμα ΕΥΠ) και μια πλειάδα «προοδευτικών» του παλιού διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ, συνεργατών του Τσοχατζόπουλου και άλλων λαμπρών προσωπικοτήτων που επάνδρωσαν  τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς με τα τούβλα του (το πλήθος των διανοουμένων που είχε στις τάξεις του) δεν μπορούσε να κυβερνήσει ούτε …ένα μέτρο. Δίπλα σε αυτόν τον πολύχρωμο μπουλούκι προστέθηκαν και οι …μεγάλες ανακαλύψεις του Γιώργου Παπανδρέου (κι αυτός προδότης, Τσολάκογλου και γερμανοτσολιάς): από Κοτζιά και Βαρουφάκη μέχρι Μαριλίζα και Ραγκούση…  

Τέλος, βασικό ρόλο από αυτήν την ιδεολογικά καθαρότατη και ηθικά αδαμάντινη κυβέρνηση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι θητεύσαντες  στην Μεγάλη του Γένους Σχολή του ΚΚΕ που κρατά άσβεστη την φλόγα τής επανάστασης  και μεταλαμπαδεύει το άγιο φως της από γενιά σε γενιά, μέσω των Δραγασάκηδων, Καρτερών και αλλων τσερνομπιλολόγων. 

Αυτό το ανομοιογενές έκτρωμα που συγκροτεί την κυβέρνηση, κατόρθωσε να χειριστεί δεξιοτεχνικά, τυχοδιωκτικά και απολύτως καταστροφικά για την χώρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζητά παράταση λίγων μηνών εξευτελίζοντας τα κοινοβουλευτικά ήθη τα οποία -όπως και κάθε δημοκρατική αρχή- έχει γραμμένα στα παλιά …των πολυτελών υποδημάτων του, προκειμένου …να ολοκληρώσει το έργο του! 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:15