search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:54
MENU CLOSE

H Google ετοιμάζεται να «σκοτώσει» το Android – Το μυστηριώδες νέο λειτουργικό για κινητά

23.01.2019 18:31
H Google ετοιμάζεται να «σκοτώσει» το Android - Το μυστηριώδες νέο λειτουργικό για κινητά - Media

 

Αρχικά ήταν απλώς ένα όνομα που κυκλοφορούσε αόριστα στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια απέκτησε κάτι-σαν-σάιτ. Μετά μισοεπιβεβαιώθηκε από την Google, αλλά τίποτα δεν ήταν οριστικό.

Ωστόσο, πλέον, φαίνεται ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί: το Android, το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα φορητών συσκευών βαίνει σταθερά προς… απόσυρση και ο αντικαταστάτης του είναι σχεδόν έτοιμος.

Πρόκειται για το μυστηριώδες Project Fuchsia, ένα νέο λειτουργικό σύστημα για «έξυπνες» συσκευές, από κινητά τηλέφωνα ως «έξυπνες» οικιακές συσκευές που εντάσσονται στο λεγόμενο Internet of Things.

Μέχρι τώρα, μηχανικοί software είχαν «παίξει» με το λογισμικό, ωστόσο φαίνεται ότι η εξέλιξή του έχει επιταχυνθεί δραματικά και πλέον μπορεί, με λίγη προσπάθεια, να εγκατασταθεί σε υπάρχουσες συσκευές.

Ήδη ένας τεχνικός από την Κίνα κατάφερε να εγκαταστήσει το Fuchsia σε κινητό τηλέφωνο Pixel 3XL και η συσκευή να λειτουργήσει κανονικά σε κάποια επίπεδα.

Όπως ο ίδιος παραδέχεται ακόμα το λειτουργικό δεν είναι έτοιμο για εγκατάσταση και λειτουργία σε κινητά, ωστόσο φαίνεται ότι πλέον η αντίστροφη μέτρηση για το Android έχει αρχίσει.

Πληροφορίες: BGR

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:54