search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:08
MENU CLOSE

Πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία «ενάντια στο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα» (Photos)

31.01.2019 19:39
Πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία «ενάντια στο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα» (Photos) - Media Gallery 2

 

Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν «την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα», διαδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον λαό της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «καταδικάζει απερίφραστα το ανοιχτό πραξικόπημα της αστικής φιλοαμερικάνικης δεξιάς αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, που με την απροκάλυπτη στήριξη των αντιδραστικών κυβερνήσεων της νότιας Αμερικής (Βραζιλία, Κολομβία, Χιλή κλπ.), και την ανοχή των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχειρούν να ανατρέψουν τον εκλεγμένο πρόεδρο, να αιματοκυλήσουν την χώρα, να καταργήσουν τις κατακτήσεις τους λαού της Βενεζουέλας».

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού της Βενεζουέλας, που αρνούνται την πραξικοπηματική κατάργηση της εκλεγμένης από τον λαό κυβέρνησης, που υπερασπίζουν τις κατακτήσεις τους, που αρνούνται να επιτρέψουν στην βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και τις χούντες , που παλεύουν να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους και τον έλεγχο της κοινωνίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (ΛΑΑΑΣ), που συμμετείχε στην κινητοποίηση, σε σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων έκανε λόγο για εξελίξεις που «στρέφονται κύρια ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας και στους αγωνιζόμενους λαούς της Λατινικής Αμερικής, αυτού του ‘’μαλακού υπογαστρίου’’ των ΗΠΑ, αλλά ανεβάζουν και το παγκόσμιο θερμόμετρο της πολεμικής αντιπαράθεσης».

«Δείχνουν ταυτόχρονα τα όρια που έχει η διαχείριση, εντός του συστήματος του καπιταλισμού και της εξάρτησης, μπροστά στην οικονομική, πολιτική και στρατιωτική ισχύ του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της μεγαλοαστικής τάξης. Μόνο ο λαός, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι, με τη δική τους οργάνωση και πάλη, μπορούν πραγματικά ν’ αποτρέψουν τις αντιδραστικές εξελίξεις και να πετύχουν κατακτήσεις και νίκες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28