27/11/2020 15:56:31

Βίντεο-ντοκουμέντο: Το ποτάμι λάσπης καταπίνει τα πάντα (Video)

Βίντεο-ντοκουμέντο: Το ποτάμι λάσπης καταπίνει τα πάντα (Video) - Media
 
Σκηνές αποκάλυψης καταγράφει βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από την κατάρρευση φράγματος στη Βραζιλία, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 110 ανθρώπους.
 
Το βίντεο απεικονίζει τη στιγμή της κατάρρευσης, και συγκεκριμένα ένα «ποτάμι» λάσπης που καταπλάκωσε τα πάντα στο πέρασμά του.
 

Όλα τα στοιχεία δείχνουν κατάρρευση του φράγματος της μεταλλευτικής εταιρίας Vale προκλήθηκε από υγροποίηση, την ίδια αιτία που είχε οδηγήσει στην κατάρρευση το 2015 του φράγματος του Σαμάρκο συνιδιοκτήτρια του οποίου είναι η εταιρία, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος της πολιτείας Μίνας Ζεράις.
 
Η υγροποίηση είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα στερεό υλικό, όπως η άμμος, χάνει την αντοχή και τη σκληρότητά του και συμπεριφέρεται περισσότερο σαν υγρό. Είναι ένας συνηθισμένος λόγος για την κατάρρευση φραγμάτων που συγκρατούν απορρίμματα τα οποία παράγονται κατά την επεξεργασία ορυκτών σε μεταλλεία, γνωστά ως τέλματα, επειδή τα περιτειχίσματα αυτών των φραγμάτων κατασκευάζονται κυρίως από στεγνά τέλματα που αποτελούν ένα μίγμα άμμου και λάσπης που μοιάζει με πηλό.
 
Πηγή βίντεο: Russia Today

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.