search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:06
MENU CLOSE

Βίντεο-ντοκουμέντο: Το ποτάμι λάσπης καταπίνει τα πάντα (Video)

02.02.2019 19:18
 
Σκηνές αποκάλυψης καταγράφει βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από την κατάρρευση φράγματος στη Βραζιλία, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 110 ανθρώπους.
 
Το βίντεο απεικονίζει τη στιγμή της κατάρρευσης, και συγκεκριμένα ένα «ποτάμι» λάσπης που καταπλάκωσε τα πάντα στο πέρασμά του.
 

Όλα τα στοιχεία δείχνουν κατάρρευση του φράγματος της μεταλλευτικής εταιρίας Vale προκλήθηκε από υγροποίηση, την ίδια αιτία που είχε οδηγήσει στην κατάρρευση το 2015 του φράγματος του Σαμάρκο συνιδιοκτήτρια του οποίου είναι η εταιρία, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος της πολιτείας Μίνας Ζεράις.
 
Η υγροποίηση είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα στερεό υλικό, όπως η άμμος, χάνει την αντοχή και τη σκληρότητά του και συμπεριφέρεται περισσότερο σαν υγρό. Είναι ένας συνηθισμένος λόγος για την κατάρρευση φραγμάτων που συγκρατούν απορρίμματα τα οποία παράγονται κατά την επεξεργασία ορυκτών σε μεταλλεία, γνωστά ως τέλματα, επειδή τα περιτειχίσματα αυτών των φραγμάτων κατασκευάζονται κυρίως από στεγνά τέλματα που αποτελούν ένα μίγμα άμμου και λάσπης που μοιάζει με πηλό.
 
Πηγή βίντεο: Russia Today
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:05