search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:12
MENU CLOSE

Ανατροπές στη Βενεζουέλα: Πρόωρες εκλογές πρότεινε ο Μαδούρο

02.02.2019 19:39
Βενεζουέλα: Πήρε τον έλεγχο του κοινοβουλίου ο Μαδούρο - Στο 70% το ποσοστό της αποχής - Media
 
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε σήμερα θετικά διακείμενος στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών, εντός του 2019, ενώ προβλέπονταν για το 2020 κι ενώ το κοινοβούλιο ελέγχεται αυτή τη στιγμή από την αντιπολίτευση.
 
Η Συντακτική Συνέλευση καλεί σε «πρόωρες βουλευτικές εκλογές για αυτήν τη χρονιά (…) Συμφωνώ και τάσσομαι υπέρ αυτής της απόφασης» είπε ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του στο Καράκας.
 
Η θητεία των βουλευτών, που εκλέχθηκαν στα τέλη του 2015, λήγει τον Ιανουάριου του 2021. Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα έπρεπε να διεξαχθούν στα τέλη του 2020.
 
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εμφανίστηκε σήμερα δημοσίως, για πρώτη φορά μετά τη φερόμενη επίθεση με drones την 4η Αυγούστου, με αφορμή τη συγκέντρωση, με τη συμμετοχή χιλιάδων υποστηρικτών του, για τα 20 χρόνια από την «μπολιβαριανή επανάσταση».
 
Φορώντας ένα κόκκινο πουκάμισο, ο Νικολάς Μαδούρο έφθασε το απόγευμα στη λεωφόρο Μπολίβαρ, στο κέντρο του Καράκας, όπου πριν από έξι μήνες εξερράγησαν drones με εκρηκτικά, κοντά στο βήμα, όπου εκείνος βρισκόταν.
 
Έκτοτε, είχε περιορίσει τις εμφανίσεις του σε κλειστούς και ασφαλείς χώρους, και ορισμένες από τις ομιλίες του προβάλλονταν μαγνητοσκοπημένες από την κρατική τηλεόραση.
 
Νωρίτερα ο Χουάν Γκουαΐδό, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος Μαδούρο, δήλωσε ότι «η αλλαγή στη Βενεζουέλα είναι πολύ, πολύ κοντά».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:11