23/01/2021 12:27:45

Ρόδος: Εισέπραττε τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του

Επιστροφή αναδρομικών έως 12.817 € σε 58 συνταξιούχους - Media

 

Τη σύνταξη της μητέρας του που είχε πεθάνει, κατηγορείται ότι εισέπραττε για τέσσερα χρόνια, 64χρονος που θα δικαστεί την επόμενη εβδομάδα από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», τον 64χρονο βαραίνει η κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα από την οποία το περιουσιακό όφελος και η αντίστοιχη ζημία υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και σύμφωνα με αυτό, η μητέρα του κατηγορούμενου απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2007. Ωστόσο εκείνος έως και τον Οκτώβριο του 2011, συνέχιζε να εισπράττει κανονικά τη σύνταξή της, ενώ δεν είχε δηλώσει το θάνατό της όπως όφειλε προκειμένου αυτή να διακοπεί. Έτσι κατηγορείται ότι εισέπραξε το συνολικό ποσό των 50.804 ευρώ, ζημιώνοντας με τον τρόπο αυτό τον συνταξιοδοτικό φορέα της μητέρας του.

Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 7 Φεβρουαρίου 2019.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.