search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:56
MENU CLOSE

Συλλυπητήρια του υπ. Πολιτισμού για το θάνατο της Νίκης Γουλανδρή

10.02.2019 15:06
Συλλυπητήρια του υπ. Πολιτισμού για το θάνατο της Νίκης Γουλανδρή - Media

 

Τα θερμά συλλυπητήριά του εκφράζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον θάνατο της ζωγράφου Νίκης Γουλανδρή, διεθνούς φήμης για το φιλανθρωπικό της έργο και τους αγώνες της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πνεύμα ανήσυχο και στοχαστικό, δημιούργησε με τον σύζυγό της Άγγελο Γουλανδρή, το 1964, το πρωτοποριακό μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ίδρυμα ΓΑΙΑ, προσφέροντας όλη τους την περιουσία στο κοινό καλό και συνδέοντας οικολογικούς στόχους με πολιτιστικές αξίες.

Στο πλούσιο επιστημονικό της βιογραφικό ξεχωρίζουν οι μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και τη Φιλοσοφία, στο Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης, υπό την επίβλεψη των φιλοσόφων Τέοντορ Αντόρνο και Μαξ Χορκχάιμερ. Ήταν, επίσης, επίτιμη διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Ουψάλα στη Σουηδία.

Από τις πολλές τιμητικές θέσεις και διακρίσεις που έλαβε, να σημειώσουμε ότι ήταν μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για τον Πολιτισμό και την Εξέλιξη της UNESCO, νικήτρια του βραβείου Global 500 του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, το 1990, ενώ το 1991 ανακηρύχθηκε “Γυναίκα της Ευρώπης” από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κίνημα.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:55