19/11/2019 18:51:02

Μέρκελ: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για ένα συντεταγμένο Brexit»

Γερμανία: Η Μέρκελ ανησυχεί για την άνοδο του αντισημιτισμού - Media

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να επιτευχθεί ένα συντεταγμένο Brexit πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 29ης Μαρτίου, τονίζοντας όμως ότι η οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να είναι δίκαιη και να λειτουργεί στην πράξη.

Καθώς απομένουν ελάχιστες εβδομάδες μέχρι την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει τις Βρυξέλλες να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις, αφού η συμφωνία του διαζυγίου στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές απορρίφθηκε στη συνέχεια από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

"Συμφωνούμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε ένα συντεταγμένο Brexit", είπε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

"Το ζήτημα είναι να παρέχει (η συμφωνία) όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς και οι δύο αισθανόμαστε ότι είναι καθήκον μας να κάνουμε τα πάντα για μια συμφωνία, όμως πρέπει να είναι μια δίκαιη συμφωνία που θα λειτουργεί στην πράξη και έχουμε δουλειά μπροστά μας", πρόσθεσε.

Ο Μπετέλ από την πλευρά του απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με τη Βρετανία.

"Δεν είναι εφικτό να βρούμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Προτεραιότητά μας είναι να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις του Brexit στους πολίτες", είπε.

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.