search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:45
MENU CLOSE

Αυτό το τοπικό ταβερνάκι των 20 θέσεων βραβεύτηκε ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου (Videos & Photos)

19.02.2019 14:43
Αυτό το τοπικό ταβερνάκι των 20 θέσεων βραβεύτηκε ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου (Videos & Photos) - Media

 

Το «Όσκαρ» της γαστρονομίας αυτή τη φορά δεν απονεμήθηκε σε κάποιο γκουρμέ πανάκριβο εστιατόριο, αλλά σε ένα ταβερνάκι που μοιάζει με σπίτι, που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 20 άτομα και εξωτερικά δεν προδιαθέτει με τίποτα ότι μπορεί να ικανοποιήσει γευστικά τον κόσμο.

Το Wofgat βρίσκεται στη Νότια Αφρική και προς γενική έκπληξη πήρε τα «εύσημα» από τα φημισμένα World Restaurant Awards, όπου και το ανακήρυξαν ως το καλύτερο εστιατόριο της χρονιάς.

 

Πρόκειται για μικρό παραλιακό εστιατόριο, σε ένα απομονωμένο ψαροχώρι στη Νότια Αφρική. Τοποθετημένο σε μια παλιά εξοχική έπαυλη 130 ετών στην ακτή του Πάτερνοστερ, 150 χιλιόμετρα από το Κέιπ Τάουν.

Μόλις στη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο στον κόσμο στην εναρκτήρια τελετή των Παγκόσμιων βραβείων Εστιατορίων στο Παρίσι. Ο σεφ Κόμπους βαν ντερ Μερβ, που έμαθε να μαγειρεύει σε ηλικία 30 ετών, αναζητά κάθε μέρα τα συστατικά για τα πιάτα του στην άγρια ακτή του Δυτικού ακρωτηρίου κοντά στο εστιατόριό του, το Wolfgat. Τίποτα στο μενού του εστιατορίου δεν είναι έτοιμο, με τον 38χρονο σεφ να φτιάχνει ακόμη και το ψωμί και το βούτυρο μόνος του.

 

«Δεν αισθάνομαι ότι το αξίζω, οι συνεργάτες μου είναι αυτοί που πηγαίνουν κάθε μέρα να μαζέψουν χόρτα, παχύφυτα και σπανάκι που πρέπει να υπάρχουν εδώ… Το εστιατόριο αυτό είναι το μωρό τους. Ανυπομονώ να γιορτάσω μαζί τους πίνοντας ένα ποτήρι νοτιοαφρικανικού αφρώδους κρασιού» σχολίασε γεμάτος μετριοφροσύνη κατά τη διάρκεια της απονομής.

Το μενού γευσιγνωσίας των επτά πιάτων κοστίζει μόλις 55 ευρώ. Με πιάτα όπως τα διπλομαγειρεμένα φύκια, το αγγελόψαρο με bokkom sambal και masala άγριου σκόρδου, πεταλίδες, μύδια και λαχανικά της θάλασσας που μάζεψε ο ίδιος από τον «κήπο» του, την θάλασσα, κέρδισε επίσης το βραβείο για το καλύτερο εστιατόριο «εκτός χάρτη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30