search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:56
MENU CLOSE

Σοκάρουν οι φωτογραφίες του «Mr. Bitcoin» μέσα από τη φυλακή – Κάνει 90 μέρες απεργία πείνας (Photo)

01.03.2019 09:59
Σοκάρουν οι φωτογραφίες του «Mr. Bitcoin» μέσα από τη φυλακή - Κάνει 90 μέρες απεργία πείνας (Photo) - Media

 

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση της υγείας του Αλεξάντερ Βίνικ που εδώ και 90 ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας, τόνισαν οι συνήγοροι του Ζωή Κωνσταντοπούλου και Τιμοφέι Μουσάτοφ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες Πέμπτη, καταγγέλλοντας παράλληλα παράνομη κράτησή του.

Σύμφωνα με τους δύο συνηγόρους του, ο αποκαλούμενος και “Mr.Bitcoin” που εκζητείται από ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία, βρίσκεται σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την παράνομη, όπως υποστηρίζει κράτησή του, που ξεπερνά πλέον το ανώτατο προβλεπόμενο όριο των 18 μηνών.

Ο 39χρονος Βίνικ εκζητείται από τις τρεις χώρες, καθώς τον κατηγορούν ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ξέπλενε» δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από εκβιάσεις μετά από κυβερνοεπίθεσεις και απαίτηση λύτρων. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, συναινεί στην έκδοσή του στη Ρωσία, από όπου κατάγεται και διαμένει, τονίζοντας πως εκεί βρίσκεται η σύζυγός του με διαγνωσμένο καρκίνο στον εγκέφαλο, και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Οι συνήγοροί του, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Τιμοφέι Μουσάτοφ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, παρουσίασαν βίντεο με δηλώσεις του ίδιου του εκζητούμενου, καθώς και φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται εμφανώς καταβεβλημένος από την πολυήμερη απεργία πείνας που πραγματοποιεί. Όπως είπαν, έχει απομείνει 57 κιλά, έχοντας απολέσει το 30% του βάρους του και οι γιατροί που τον παρακολουθούν «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν να υποβληθεί σε συγκεκριμένες εξετάσεις οι οποίες καθυστερούν, καθώς ο Βίνικ παραμένει στο Μεταγωγών και καθυστερεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Να σημειωθεί πως η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί αμετακλήτως ότι ο Α.Βίνικ μπορεί να εκδοθεί και στις 3 χώρες που τον εκζητούν, ωστόσο σύμφωνα με την κ.Κωνσταντοπούλου και τον κ.Μουσάτοφ, το υπουργείο Δικαιοσύνης, που έχει πλέον και τον τελευταίο λόγο σε ποια από αυτές θα παραδοθεί τελικώς, όχι μόνο δεν έχει αποφασίσει εδώ και περίπου 2 μήνες που βγήκε η τελευταία δικαστική απόφαση «αλλά σιωπά» και στα επανειλημμένα αιτήματα του Βίνικ και των ίδιων για ακρόαση.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο Ρώσος υπήκοος κρατείται χωρίς να του αποδίδεται κατηγορία από τις ελληνικές αρχές, χωρίς να έχει παραπεμφθεί σε δίκη και χωρίς να του έχει επιβληθεί ποινή. Μοναδικός λόγος κράτησής του, τα αιτήματα έκδοσης που έχουν υποβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Γαλλία, για τον λόγο ότι υπήρξε τεχνικός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανταλλαγής Bitcoin BTC-E, μιας νόμιμης, όπως σημείωσαν, δραστηριότητας που μπορεί να απελευθερώσει τους πολίτες από την παντοκρατορία των τραπεζών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:55