search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:57
MENU CLOSE

Γρηγοράκος για Ποινικό Κώδικα: Έπρεπε να αλλάξει – Γιατί τίθεται το θέμα τώρα, που πήγε η δικογραφία Πολάκη στη Βουλή;

13.03.2019 16:09
Στο «Σωτηρία» με Covid ο πρώην υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος - Media

 

Για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα μίλησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ ο βουλευτής Λακωνίας της ΔΗΣΥ, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«Είναι γεγονός ότι ο Ποινικός Κώδικας έπρεπε να αλλάξει. Είναι κάτι που συζητείται από το 2010. Βέβαια, ένα εύλογο ερώτημα είναι γιατί έπρεπε να γίνει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και γιατί δεν έχει γίνει νωρίτερα. Η περίπτωση της κυρίας, που ήταν καθαρίστρια σε σχολείο είκοσι χρόνια και η οποία καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη επειδή αποδείχτηκε πως πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού, αναδεικνύει ότι ο νόμος, στην τωρινή του μορφή, είναι υπερβολικός. Η αλλαγή όμως του πλαισίου ποινής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι προβληματική. Η περίπτωση του κ. Φορτσάκη, που ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε υποστεί τα πάνδεινα για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου και τώρα είναι βουλευτής, είναι αποκαλυπτική. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα του νέουορισμού για το έγκλημα του βιασμού, για το οποίο πήρε θέση η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί τίθεται το θέμα της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα τώρα, που πήγε η δικογραφία Πολάκη στη Βουλή. Επίσης, μήπως με αυτόν τον τρόπο αλλάζει και η αντιμετώπιση της κ. Δούρου για τα 125 θύματα στη Μάνδρα και στο Μάτι; Μήπως όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους; Αφήνοντας κενά, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει στον καθένα το δικαίωμα να σκεφτεί το οτιδήποτε. Θεωρώ ότι η πολιτική είναι διαχείριση συμβόλων, για να θυμηθούμε και τον Φρανσουά Μιτεράν. Τα σύμβολα και οι πράξεις καθορίζουν την πολιτική του κάθε κόμματος. Οι πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα δείχνουν ότι δεν υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς. Η Δικαιοσύνη εργαλειοποιείται. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, που αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται έντονο αίσθημα ανασφάλειας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33