search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:51
MENU CLOSE

Απάντηση Κόκκαλη στον Μώραλη: Παραιτούμαι άμεσα από το συνδυασμό, αλλά δεν μπορεί να μου επιβάλει τους όρους

13.03.2019 16:13
ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκαν δέκα νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές - Μεταξύ τους ο Π. Κόκκαλης - Media

 

Απάντηση στον δήμαρχο Πειραιά έδωσε μέσω Facebook o Πέτρος Κόκκαλης, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», αλλά και αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το τι προτίθεται να κάνει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Κόκκαλης έγραψε:

«Το γεγονός ότι ο “Πειραιάς Νικητής”, παρά το έργο της Δημοτικής Αρχής, πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του δε διαθέτει κανένα συλλογικό όργανο το οποίο να αποφασίζει αν θα ζητήσει τη παραίτηση μελών του, εξηγεί στο ακέραιο την ειλημμένη απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
 
Προς κάθε ενδιαφερόμενο, παραιτούμαι άμεσα από το συνδυασμό “Πειραιά Νικητή” αφού μου το ζητά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσω την όποια συμμετοχή μου στα κοινά.
 
Ως Εντεταλμένος Δημοτικός Συμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, ασκώ τις αρμοδιότητες που μου έχει αναθέσει ο Δήμαρχος Πειραιά από το 2014 και είναι δική του απόφαση να μου τις αφαιρέσει, εφόσον κρίνει ότι δεν τις ασκώ επαρκώς ή για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί ή ακόμη και προς απάντηση δημοσιευμάτων οικείων μέσων».
 
 
Το «Π» επιβεβαιώνεται…
Υπενθυμίζεται ότι το «Π» είχε «φωτογραφήσει» τον κ. Κόκκαλη σε πρόσφατο ρεπορτάζ του, στο οποίο είχε σημειώσει ότι «γνωστός επιχειρηματίας έχει δεχθεί πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος στις εκλογές του Μαΐου και αυτός έχει δεχθεί.
 
Ο 49χρονος επιχειρηματίας, είναι δημοφιλής στον Πειραιά, ενώ έχει «εμπλακεί» με την πολιτική και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Γιος μεγάλου μεγαλοεπιχειρηματία που διετέλεσε και πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική πρόταση προς τον επιχειρηματία ήρθε απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου μιας και η σχέση του Πρωθυπουργού με τον εν λόγω επιχειρηματία χαρακτηρίζονται εξαιρετικές».
 
Ανταπάντηση της παράταξης «Πειραιάς Νικητής»

Ανακοίνωση- απάντηση, στις αιχμές που άφησε κατά την αποχώρησή του ο Πέτρος Κόκκαλης από την παράταξη «Πειραιάς Νικητής», εξέδωσαν πριν από λίγο, δημοτικοί σύμβουλοί και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Πειραιά.

«Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του Πέτρου Κόκκαλη. O “Πειραιάς Νικητής” είναι μια παράταξη, η οποία όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί συλλογικά και οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσα από διαδικασίες με τη συμμετοχή όλων των εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, έναν τρόπο λειτουργίας για τον οποίο ουδέποτε άλλωστε εξέφρασε οποιαδήποτε ένσταση».

«Ο “Πειραιάς Νικητής” δημιουργήθηκε πριν από 5 χρόνια, με μοναδικό σκοπό να υπηρετήσει το συμφέρον μόνο της πόλης του Πειραιά και των Πειραιωτών απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική η οποία το υπονομεύει», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διευκρινίζεται πως τη συγκεκριμένη ανακοίνωση υπογράφουν οι παρακάτω 26 δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων:

Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αβραμίδης Παναγιώτης

Αγραπίδης Χρήστος

Αντωνάκου Σταυρούλα

Αργουδέλης Αλέξανδρος

Αστεριάδη Καλλιόπη

Βεντούρης Ανδρέας

Βοϊδονικόλας Σταύρος

Γαϊτανάρος Στυλιανός

Γέμελος Νικόλαος

Γλύκα-Χαρβαλάκου Αθηνά

Δαβάκης Γεώργιος

Ελληνιάδης Σταύρος

Ζηλάκου Χαραλαμπία

Καλαμακιώτης Νικόλαος

Καλογερόγιαννης Παναγιώτης

Καρβουνάς Νικόλαος

Κούβαρης Νικόλαος

Λαουλάκου Κυριακή

Μαντούβαλος Νικόλαος

Μαυριδάκης Εμμανουήλ

Μελάς Ιωάννης

Νικοπολίδης Αντώνιος

Νταϊφά Ειρήνη

Σδρένιας Χρήστος

Σιγαλάκος Κυριάκος

Τζεφεράκος Αλέξανδρος

Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:49