search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:57
MENU CLOSE

Ουτρέχτη: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε τραμ – Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψή του δράστη (Photos/Video)

18.03.2019 10:41
Ουτρέχτη: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε τραμ - Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψή του δράστη (Photos/Video) - Media

 

Στους τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και στους εννέα των τραυματιών από τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή της πόλης.

Νωρίτερα σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της Ουτρέχτης (κεντρική Ολλανδία), με τις αρχές να φοβούνται τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας (NCTV).

«Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε σημεία της Ουτρέχτης», δήλωσε ο διευθυντής της NCTV Πίτερ Γιάαπ Όλμπερσμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη διευκρινίζοντας πως «βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική επιχείρηση της αστυνομίας για να βρεθεί ο δράστης».

«Πολλά είναι ακόμη ασαφή στο στάδιο αυτό και οι τοπικές αρχές εργάζονται σκληρά για να διαπιστώσουν όλα τα γεγονότα», δήλωσε ο Όλμπερσμπεργκ.

Ένας 37χρονος, γεννημένος στην Τουρκία, ο Γκεκμάν Τανίς, είναι ο ύποπτος για την επίθεση στην Ουτρέχτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ολλανδικής αστυνομίας, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφία του υπόπτο

Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει γνωστό τον αριθμό των τραυματιών και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα θύματα.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί από την επίθεση σε τραμ, σε κεντρικό σημείο της πόλης.

 

Η αστυνομία έδωσε οδηγίες στα σχολεία της Ουτρέχτης να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές.

Η αστυνομία της Ολλανδίας ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και σε άλλες ζωτικής σημασίας υποδομές της χώρας.

 

Επί τόπου επιχειρούν αυτή την ώρα και τρία ελικόπτερα ππου σαρώνουν από αέρος την περιοχή. H αστυνομία έχει ζητήσει από τους πολίτες να μην προκαλούν συμφόρηση στους δρόμους ώστε να μην εμποδίζουν την πρόσβαση των ασθενοφόρων.

Η ολλανδική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση επιφυλακής λόγω τρομοκρατικής απειλής στο υψηλότερο επίπεδο στη επαρχία της Ουτρέχτης και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε σχολεία, τεμένη και συγκοινωνιακούς κόμβους. Το επίπεδο απειλής ανέβηκε στη βαθμίδα 5 μόνο στην επαρχία της Ουτρέχτης, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας .

Εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας δήλωσε ότι είναι πιθανόν πως ο δράστης διέφυγε με αυτοκίνητο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περισσότεροι τους ενός ένοπλοι να συμμετείχαν στην επίθεση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54