search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:27
MENU CLOSE

Βελτιώνοται οι εγκαταστάσεις στο Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες της Χίου

21.03.2019 13:05
To «αντίο» του Χρήστου Ξανθάκη στον Γιάννη Τριανταφύλλου - Media

 

Βελτιώνονται οι υποδομές στο Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Εδικές Ανάγκες της Χίου. Για την υλοποίηση του έργου έχει ήδη συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που θα υλοποιήσει το έργο και του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία – ΠΣΑμεΑ, που θα είναι ο Φορέας λειτουργίας του.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου υποέργου προβλέπεται η εκτέλεση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών σε υφιστάμενο ισόγειο διωρόφου κτιρίου με υπόγειο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ για τη δημιουργία μικτού κέντρου διημέρευσης δυναμικότητας 25 ατόμων.

Ειδικότερα, προβλέπεται η αναβάθμιση υποδομών του εγκαταλειμμένου κτιρίου για δημιουργία μικτού κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αναπηρία, με κινητικές, με αισθητηριακές αναπηρίες και με νοητική υστέρηση.

Επίσης, θα εκτελεστούν εργασίες βελτίωσης στις όψεις, αλλαγής στην εσωτερική διαρρύθμιση και αναβάθμισης των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων, ενώ δεν θα γίνει καμία επέμβαση στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου.

Η τελική εσωτερική διαρρύθμιση θα αποτελείται από:Αίθουσα αναψυχής-συγκεντρώσεων, χώρο εργοθεραπείας– απασχόλησης, χώρο ατομικής-ομαδικής άσκησης, χώρους υγιεινής, γραφείο ιατρού, γραφείο κοινωνικής υπηρεσίας, γραφείο γραμματειακής υποστήριξης, χώρο ησυχαστηρίου,

παρασκευαστήριο προγεύματος, ειδικό χώρο εξυπηρέτησης και αποθήκευσης.

Σύμφωνα με τη σύμβαση το έργο θα ολοκληρωθεί εντός 15 μηνών, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά ότι «αξιοποιούμε τις δυνατότητες του ευρωπαϊκού προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς όφελος ομάδων του πληθυσμού που έχουν ανάγκη την ειδική υποστήριξή μας.

Το συγκεκριμένο έργο διαμορφώνει λειτουργικές συνθήκες και βελτιώνει σημαντικά τις υπηρεσίες τόσο στον τομέα της διαβίωσης, όσο και της δημιουργικής απασχόλησης των ατόμων με ειδικές δεξιότητες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33