search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:46
MENU CLOSE

Συνταγή για λαχταριστούς μελένιους λουκουμάδες

24.03.2019 19:35
loukoumades.jpg

 

Τραγανοί και ζεστοί λουκουμάδες με μέλι, μπόλικη κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 25 γραμ. νωπή μαγιά ( ή 1 φακελάκι ξερή)
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κ.γλ. (κοφτό) αλάτι
  • περίπου 2 φλ. χλιαρό νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • θυμαρίσιο μέλι
  • κανέλα
  • καβουρντισμένο σουσάμι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει ο παχύς χυλός για τους λουκουμάδες. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο (καλοριφέρ ή δίπλα στην κουζίνα) για 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ.

Για τους λουκουμάδες

Σε μια κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.

Μην ξεχνάτε, κάθε φορά που κόβουμε τους λουκουμάδες, βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάνε εύκολα και να πέφτουν στο ελαιόλαδο.

Τους κόβουμε με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή πιο απλά ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι.

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

Πηγή: argiro.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:42