search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:50
MENU CLOSE

Προκλητικός ο Ακάρ: «Επος» η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974

29.03.2019 09:13
Bγάλτο το ...φέσι σου και βάρα μας - Ο Ακάρ κατηγορεί την Αθήνα για «προκλήσεις και ανεύθυνες δηλώσεις»  - Media

 

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο, εν όψει των τουρκικών αυτοδιοικητικών εκλογών την προσεχή Κυριακή, προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Κατά τη διάρκεια τελετής παρασημοφόρησης των Τούρκων βετεράνων της εισβολής του 1974, ο Ακάρ χαρακτήρισε την επιχείρηση «Αττίλας» ως ένα έπος!

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε ο Ελεύθερος Τύπος, ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι «ένα έπος έχει γραφτεί το 1974 στην Κύπρο.

Από τους ήρωές μας, τους νεκρούς μας, και από εσάς. Εμείς ήρθαμε πιο αργά στην Κύπρο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 1974. Είχαμε έρθει στην Κύπρο για να σας βοηθήσουμε όμως εσείς είχατε τελειώσει τη δουλειά».

Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας τόνισε, επίσης, ότι η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο «θα συνεχίσει να είναι η εγγύηση της ασφάλειας και της ειρήνης στα πλαίσια των συμφωνιών συμμαχίας και εγγυήσεων».

Παράλληλα, σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, υπογράμμισε ότι «και στο Αιγαίο Πέλαγος είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρηνικής επίλυσης, των σχέσεων καλής γειτονίας, του δικαίου και των δικαιωμάτων.

Αλλά θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, δεν θα θυσιάσουμε το παραμικρό δικαίωμα του ιερού μας έθνους και ότι στο θέμα αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και του Διεθνούς Δικαίου».

Ο Χουλουσί Ακάρ επισήμανε ότι «αναμένουμε από όλους να μένουν μακριά από προκλήσεις, να δείχνουν κατανόηση και να συναισθάνονται τις καταστάσεις.

Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας.

Σε αυτό το θέμα, θα συνεχίσουμε να είμαστε της αντίληψης “αν πεθάνω γίνομαι ήρωας, αν ζήσω γίνομαι βετεράνος”» ανέφερε καταλήγοντας ο Τούρκος υπουργός Αμυνας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:49