search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:08
MENU CLOSE

Δήμος Πειραιά : Παρουσιάστηκαν στη Μ. Ζέας 5 νέα κόκκινα λεωφορεία για τη δημοτική συγκοινωνία

04.04.2019 07:41
Δήμος Πειραιά : Παρουσιάστηκαν στη Μ. Ζέας 5 νέα κόκκινα λεωφορεία για τη δημοτική συγκοινωνία - Media

 

Η παρουσίαση των νέων κόκκινων λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Πειραιά πραγματοποιήθηκε, σε μια σύντομη διαδρομή, με αφετηρία και τερματισμό τη Μαρίνα Ζέας.

Ο Δήμος προμηθεύτηκε με ίδιους πόρους τα νέα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας, τα οποία είναι σύγχρονων προδιαγραφών και θα παραδοθούν σε κυκλοφορία στο τέλος του μήνα.

Ο νέος στόλος αποτελείται από 4 λεωφορεία μεσαίου μεγέθους έτσι ώστε να μπορούν να κινούνται ευκολότερα στους δρόμους του Πειραιά και 1 μικρότερου μεγέθους το οποίο θα εξυπηρετεί το Νέο Φάληρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα ο στόλος της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα ενισχυθεί με την προμήθεια 4 επιπλέον ηλεκτρικών λεωφορείων με πόρους μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε).

Υπενθυμίζεται πως η Δημοτική Συγκοινωνία, η οποία λειτουργούσε επί 23 χρόνια χωρίς άδεια, αδειοδοτήθηκε μόλις πρόσφατα προκειμένου να μετακινούνται με ασφάλεια οι δημότες.

Σημειώνεται πως βρίσκεται σε στάδιο δοκιμαστικής λειτουργίας εφαρμογή για smartphones και tablets που αφορά τα σημεία και τις διαδρομές ενδιαφέροντος στον Δήμο του Πειραιά και τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Η εφαρμογή, μεταξύ άλλων, αποτυπώνει τις διαδρομές των δημοτικών λεωφορείων και χαρτογραφεί την τοποθεσία-κίνησή τους, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει ειδοποίηση για την επικείμενη άφιξη του λεωφορείου.

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Συγκοινωνία είναι δωρεάν για τους πολίτες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50