search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:22
MENU CLOSE

Οριστικό! Με 14 ομάδες το επόμενο πρωτάθλημα

08.04.2019 12:51
Οριστικό! Με 14 ομάδες το επόμενο πρωτάθλημα - Media

 

Πέρασε η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, κάτι που σημαίνει πως προχωράει κανονικά η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Αυτό αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλειάδη, τον Βαγγέλη Γραμμένο εκ μέρους της ΕΠΟ και εκπροσώπους της Super League και της Football League. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα διεξαχθεί με 14 ομάδες. Έτσι, θα πέσουν τρεις ομάδες και ο 13ος θα παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της Football League. Ήδη, ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου είναι η πρώτη ομάδα που θα ανέβει, μια και εξασφάλισε από νωρίς την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε ότι η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ είχε εισηγηθεί αναδιάρθρωση… ένα χρόνο μετά, με την υποστήριξη των περισσότερων ΠΑΕ, αλλά ο Γιώργος Βασιλειάδης ξεκαθάρισε πως οι επτά ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ, θα έμεναν τηλεοπτικά “άστεγες” στο τέλος της σεζόν, αν δεν ίσχυε η αναδιάρθρωση.

«Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, προχωράμε κανονικά. Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιρού. 14 στη Super League, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού μετά τη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του.

«Είχε γίνει εισήγηση να περάσει η αναδιάρθρωση με παράταση μίας αγωνιστικής περιόδου και μας απάντησε ο υφυπουργός ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τα συμβόλαια της ΕΡΤ. Θα υπάρξει συζήτηση και για τη Super League 2», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Χρήστου Δάρα.

«Ζητήσαμε παράταση για έναν χρόνο, αλλά επειδή έχει υπάρξει αυτή η συμφωνία, πάμε σε αυτά που έχουμε πει. Αυτό που είχαμε ζητήσει εμείς ήταν να δούμε αν η ΕΡΤ είναι σε θέση να καλύψει τις ομάδες με 16 στη Super League. Η ΕΡΤ είναι κάθετη όμως» τα λόγια του Δάρα που εκπροσώπησε τη Super League.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:22