04/08/2020 17:26:53

Πώς το ΚΚΕ «έσωσε» το ΚΚ Ιταλίας: «Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να κατέβουμε στις ευρωεκλογές»

Πώς το ΚΚΕ «έσωσε» το ΚΚ Ιταλίας: «Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να κατέβουμε στις ευρωεκλογές» - Media

 

Τις θερμές ευχαριστίες του στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, για την βοήθειά του στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στη γειτονική χώρα.

Το ΚΚΕ διασφάλισε την συμμετοχή του ΚΚΙ στις ευρωεκλογές, εντάσσοντάς το ως μέλος της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας η οποία εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους δύο βουλευτές του ΚΚΕ. Με αυτόν τον τρόπο το ΚΚΙ απέφυγε τον αντιδημοκρατικό σκόπελο που θέτει ο ιταλικός εκλογικός νόμος, και συγκεκριμένα την υποχρέωση συγκέντρωσης 145.000 υπογραφών για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

«Πρόκειται για έναν αντιδημοκρατικό νόμο ο αποκλειστικός σκοπός του οποίου είναι να ευνοήσει τις πολιτικές δυνάμεις που ήδη υπάρχουν στο Κοινοβούλιο, να ωθήσει τα κόμματα σε αναγκαστικές και αφύσικες συμφωνίες, να ενωθούν εν τέλει με τα κόμματα της πλειοψηφίας, να αποτρέψει την αναδιοργάνωση εναλλακτικών λαϊκών δυνάμεων στα υπάρχοντα κόμματα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποίαν το ΚΚΙ κάνει λόγο για επίδειξη έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης από πλευράς ΚΚΕ.

«Η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εκλογές δεν μεταβάλλει τη γνώμη μας για την φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμικών της οργάνων, που δεν επιδέχεται αλλαγές. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις εβδομάδες εκλογικής εκστρατείας για να καταγγείλουμε την πραγματική φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς υποκρισία και οπορτουνισμό οποιουδήποτε είδους. Όπως κάναμε ήδη στις εκλογές του 2018, θα πούμε σαφώς στους εργάτες και τους εργαζόμενους ότι η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα είναι ψήφος για την ενίσχυση της ιστορικής προοπτικής της κατεδάφισης της καπιταλιστικής κοινωνίας και της συσσώρευσης δυνάμεων προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.