search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:51
MENU CLOSE

Πώς το ΚΚΕ «έσωσε» το ΚΚ Ιταλίας: «Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να κατέβουμε στις ευρωεκλογές»

09.04.2019 13:58
Πώς το ΚΚΕ «έσωσε» το ΚΚ Ιταλίας: «Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να κατέβουμε στις ευρωεκλογές» - Media

 

Τις θερμές ευχαριστίες του στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, για την βοήθειά του στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στη γειτονική χώρα.

Το ΚΚΕ διασφάλισε την συμμετοχή του ΚΚΙ στις ευρωεκλογές, εντάσσοντάς το ως μέλος της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας η οποία εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους δύο βουλευτές του ΚΚΕ. Με αυτόν τον τρόπο το ΚΚΙ απέφυγε τον αντιδημοκρατικό σκόπελο που θέτει ο ιταλικός εκλογικός νόμος, και συγκεκριμένα την υποχρέωση συγκέντρωσης 145.000 υπογραφών για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

«Πρόκειται για έναν αντιδημοκρατικό νόμο ο αποκλειστικός σκοπός του οποίου είναι να ευνοήσει τις πολιτικές δυνάμεις που ήδη υπάρχουν στο Κοινοβούλιο, να ωθήσει τα κόμματα σε αναγκαστικές και αφύσικες συμφωνίες, να ενωθούν εν τέλει με τα κόμματα της πλειοψηφίας, να αποτρέψει την αναδιοργάνωση εναλλακτικών λαϊκών δυνάμεων στα υπάρχοντα κόμματα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποίαν το ΚΚΙ κάνει λόγο για επίδειξη έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης από πλευράς ΚΚΕ.

«Η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εκλογές δεν μεταβάλλει τη γνώμη μας για την φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμικών της οργάνων, που δεν επιδέχεται αλλαγές. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις εβδομάδες εκλογικής εκστρατείας για να καταγγείλουμε την πραγματική φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς υποκρισία και οπορτουνισμό οποιουδήποτε είδους. Όπως κάναμε ήδη στις εκλογές του 2018, θα πούμε σαφώς στους εργάτες και τους εργαζόμενους ότι η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα είναι ψήφος για την ενίσχυση της ιστορικής προοπτικής της κατεδάφισης της καπιταλιστικής κοινωνίας και της συσσώρευσης δυνάμεων προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:51