search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:31
MENU CLOSE

24ωρη απεργία για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου

11.04.2019 03:00
anaplirotes-1.jpg

 

Αντιδράσεις προκαλεί το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις», το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Η κεντρική ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου αφορά την ολοκλήρωση του νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει για αύριο 24ωρη απεργία κατά του πολυνομοσχεδίου ζητώντας την απόσυρσή του. Σύμφωνα με την κριτική της ομοσπονδίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης το νομοσχέδιο υποβαθμίζει τη γενική παιδεία, μετατρέπει τη Γ’ Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο, διευρύνει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές και δεν καταφέρνει να πλήξει την παραπαιδεία.

Επίσης, οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνουν τη δημιουργία τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, τεσσάρων σχολών μηχανικών και άλλων τόσων γεωπονικών, καθώς και τη δημιουργία πέντε νέων σχολών, οι οποίες προκύπτουν ύστερα από συνενώσεις ΤΕΙ – Πανεπιστημίων. Παράλληλα, το νομοσχέδιο προβλέπει επαναφορά μονιμότητας για τους εκπαιδευτικούς των πρότυπων – πειραματικών σχολείων και επαναφορά των όρων των συλλογικών συμβάσεων στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών. Συγχρόνως, θεσπίζει απολυτήριες εξετάσεις ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με στόχο την αναβάθμιση του απολυτηρίου.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24