search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:19
MENU CLOSE

Μητέρα Ασάνζ: Είναι άρρωστος, πονάει, να είστε καλοί μαζί του

12.04.2019 16:38
ΗΠΑ: Απαγγέλθηκαν 17 κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ - Media

 

Η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ, η οποία αγωνίζεται να αποτραπεί η έκδοση του γιου της από τη Βρετανία στις ΗΠΑ, απηύθυνε έκκληση στις βρετανικές αρχές που κρατούν τον γιο της να είναι «υπομονετικοί, ευγενικοί και καλοί» μαζί του.

Η Κριστίν Ασάνζ που στηρίζει τη διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών για να αφεθεί ελεύθερος ο 47χρονος γιος της, υπενθύμισε τις ανησυχίες για την υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ, μετά από την επταετή παραμονή του εντός του κτιρίου της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο, μέχρι τη σύλληψή του χθες από την αστυνομία.

«Η έκκληση μιας μάνας στην αστυνομία, στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στο προσωπικό των δικαστηρίων για το γιο μου Τζούλιαν».

Όπως είπε, ο Αυστραλός υπήκοος Ασάνζ «κρατείται χωρίς να του έχουν ασκηθεί διώξεις» για οχτώ χρόνια, έχει στερηθεί καθαρό αέρα, το φως του ήλιου και τη σωματική άσκηση για έξι χρόνια και πέρασε τρία χρόνια άρρωστος, με πόνους και του αρνήθηκαν την αρμόζουσα ιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη».

«Παρακαλώ να είστε υπονομευτικοί, ευγενικοί και καλοί μαζί του», ανέφερε η Κριστίν Ασάνζ.

«Παρά το γεγονός ότι είναι άρρωστος και υποφέρει από πόνους από την παρατεταμένη κράτηση και βασανιστήρια, το ηθικό του Τζούλιαν παραμένει ακμαίο!», έγραψε, προσθέτοντας ότι ο γιος της «θα έπρεπε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο», αφότου έφυγε από την πρεσβεία.

Παράλληλα κατηγόρησε την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, που στήριξε τη σύλληψη του Ασάνζ και ευχαρίστησε τον Ισημερινό για τη βοήθειά του για «ζητωκραυγές για τη βάναυση, βάρβαρη και παράνομη σύλληψη του γενναίου, βασανισμένου πολυβραβευμένου δημοσιογράφου γιου μου Τζούλιαν!».

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε με tweet του ότι: «η έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ για το γεγονός ότι αποκάλυψε ενοχοποιητικά στοιχεία για τις θηριωδίες στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν θα πρέπει να συναντά την αντίθεση της βρετανικής κυβέρνησης».

Ο ιστότοπος συλλογής υπογραφών change.org που δημιούργησε η ηθοποιός Πάμελα Άντερσον έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 36.000 υπογραφές καλώντας την αυστραλιανή κυβέρνηση να βοηθήσει στην απελευθέρωση του Ασάνζ «πριν να είναι πολύ αργά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17