search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:26
MENU CLOSE

Σαββόπουλος: Ο Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε για τη θετική του στάση

17.04.2019 16:39
Σαββόπουλος υπέρ Πρωτοψάλτη - Τι έγραψε στο facebook (Photo) - Media

 

Παρέμβαση στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με καλλιτέχνες για το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων έκανε ο γνωστός τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος.

Σε πιο ήπιους τόνους από τον Φοίβο Δεληβοριά και τον Σταύρο Ξαρχάκο, ο κ. Σαββόπουλος έγραψε στο Facebook:

«Τα πράγματα είναι απλά. Όταν με την διάλυση της Α.Ε.Π.Ι. βρεθήκαμε εκκρεμείς και μετέωροι, αποφασίσαμε συνθέτες και στιχουργοί να φτιάξουμε ένα δικό μας αυτοδιαχειριζόμενο οργανισμό για την είσπραξη των πνευματικών μας δικαιωμάτων.
 
Αλλά επειδή δεν είχαμε ούτε την τεχνογνωσία ,ούτε στέγη, ούτε τα στοιχειώδη, απευθυνθήκαμε στο υπουργείου πολιτισμού για να μας συμβουλέψει, διότι πρόκειται για το ελληνικό τραγούδι διάολε, για ένα κομμάτι της εθνικής μας μουσικής.
 
Το υπουργείο, προς τιμήν του, το κατάλαβε και δέχθηκε να μας βοηθήσει για μια σύντομη μεταβατική περίοδο ώσπου να σταθούμε στα πόδια μας και να μην χρειαζόμαστε πια το κράτος .
 
Η συντριπτική πλειοψηφία των δημιουργών και των σωματείων , είμαστε απολύτως ενωμένοι σε αυτό και σύμφωνοι ότι αυτή είναι η μόνη λύση .
 
Ενημερώσαμε σχετικά τους αρχηγούς των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που μας διαβεβαίωσε για την θετική του στάση.
 
Συγχαίρω τους συναδέλφους που πρωτοστάτησαν και παλεύουν εδώ και χρόνια στο να δοθεί μια λύση δίκαιη οργανωμένη και ασφαλής. Συγχαίρω επίσης όσους συνέβαλαν και θα συμβάλουν σε αυτό .
 
Καλώ και εγώ όλα τα κόμματα να επιδείξουν κοινή και ανιδιοτελή στάση σε αυτή την τελική ευθεία της διαδικασίας ώστε να έχει η χώρα μας ένα αξιόπιστο σύστημα κατοχύρωσης της πνευματικής εργασίας.
 
Το έργο των δημιουργών ανήκει σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις και τα κόμματα.
 
Ζει το ελληνικό τραγούδι.
 
Όλα τα άλλα είναι περιττά»
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:25