search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:08
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛΛ: «Ο Τσίπρας φοβάται τις εκλογές»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2069
18-4-2019
20.04.2019 03:00
fofi-7.jpg

 

Με φορτωμένο… πρόγραμμα αναμένεται να κάνει το τελευταίο σπριντ του αγώνα προς τις ευρωκάλπες αλλά και τις κάλπες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Κίνημα Αλλαγής. Πιστή στη διπλή αντιπολιτευτική της γραμμή, η Φώφη Γεννηματά σε πρόσφατη συνέντευξή της κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδείξει ότι όντως ξέρει να κερδίζει στις κάλπες ακόμα και όταν χάνει στις δημοσκοπήσεις, ενώ παράλληλα ζήτησε και την καταψήφιση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις τάξεις του οποίου ανήκει το «γαλάζιο» στρατόπεδο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός «φοβάται τις εκλογές. Εάν δεν τις φοβάται και εάν πιστεύει πράγματι ότι κάθε φορά τις εκλογές θα τις κερδίζει, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, 26 Μαΐου να κάνει εθνικές εκλογές». Η Γεννηματά επιτέθηκε στον Τσίπρα λέγοντας πως «προοδευτική συμμαχία με ακροδεξιούς, δεξιούς, ομοφοβικούς και ρατσιστές δεν γίνεται. Αυτό που ο κ. Τσίπρας έχει φτιάξει, είναι ένας πολιτικός και ιδεολογικός αχταρμάς που απλά τον κρατά για λίγο ακόμα στην εξουσία». 

«Συντηρητικές δυνάμεις»

Μιλώντας για την «επόμενη μέρα» της εκλογικής αναμέτρησης, τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες αλλά και τη στάση του Κινήματος Αλλαγής, η Γεννηματά είπε πως το ζήτημα δεν είναι ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της επόμενης μέρας, αλλά το τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση. «Θα κάνει μια από τα ίδια; Θα συνεχίσει την ίδια πολιτική; Εμείς δεν θα μπούμε σε μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια συντηρητική πολιτική που ασκεί και σήμερα ο κ. Τσίπρας. Τελεία και παύλα και αυτό λέμε στον ελληνικό λαό» ανέφερε. 

«Μιλάμε για δυο συντηρητικές δυνάμεις» σημείωσε η Γεννηματά αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. «Ο ένας υλοποίησε τις συντηρητικές πολιτικές και ο άλλος πρεσβεύει συντηρητικές πολιτικές. Ο δικός μας ο ρόλος είναι να έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τέλος στις συντηρητικές πολιτικές. Αυτό ζητάμε από τον ελληνικό λαό. Να μας δώσει τη δύναμη» πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

Διαρκής λιτότητα

Αναφερόμενη στις ευρωεκλογές η Γεννηματά τόνισε πως κύριο ζητούμενο αποτελεί να μην δυναμώσει άλλο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έτσι ώστε, όπως υποστήριξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, να μπει ένα τέλος στη διαρκή λιτότητα και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους. «Να μπει ένα τέλος δηλαδή στις πολιτικές που αφήνουν περιθώριο να ανθίσει η Ακροδεξιά και ο εθνικισμός που μπορούν να διαλύσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα» ήταν η επισήμανση της Γεννηματά. 

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε χαρακτηριστικά πάντως πως οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα, όπως υποστηρίζει επιτακτικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Γεννηματά ανέφερε πάντως πως από το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης αναπόφευκτα θα εξαχθούν σοβαρότατα πολιτικά συμπεράσματα για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. 

Κάνοντας ειδική αναφορά στον Όρμπαν η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛΛ υποστήριξε πως «δεν τον πέταξαν τον Όρμπαν, μια χαρά τον ανέχονταν όλο αυτό τον καιρό και έκαναν τα στραβά μάτια. Τώρα αναγκάστηκαν να κάνουν την κίνηση αυτή, γιατί έχουν μπροστά τους ευρωεκλογές και ήξεραν ότι θα το πληρώσουν. Όμως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει ο κ. Μητσοτάκης έχει πολύ μεγάλη ευθύνη και για τα όσα λέει και κάνει ο κ. Όρμπαν και για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και τη διαρκή λιτότητα. Τη διαρκή λιτότητα την έχει επιβάλει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24