search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:22
MENU CLOSE

Βρετανία: Οι ψηφοφόροι «τιμωρούν» τα δύο μεγάλα κόμματα στις δημοτικές εκλογές

03.05.2019 05:27
Εν πλω προς Καλαμάτα το Grace 1 - «Τροχιοδεικτική βολή» Πομπέο: «Ελπίζουμε να συλληφθεί ξανά» - Media

 

Οι ψηφοφόροι στη Βρετανία τιμώρησαν στις τοπικές εκλογές τόσο τους Συντηρητικούς, όσο και τους Εργατικούς, για το αδιέξοδο ως προς το Brexit, σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα.

Με κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο των αποτελεσμάτων να είναι πλέον γνωστό, οι Συντηρητικοί χάνουν 212 έδρες δημοτικών συμβούλων και οι Εργατικοί 54, σύμφωνα με υπολογισμούς του BBC. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κέρδισαν 145.

Στις εκλογές επρόκειτο να κριθούν 8.000 έδρες σε δημοτικά συμβούλια πόλεων της Βρετανίας. Τα πλήρη αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα Παρασκευή.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρητικά θα εγκατέλειπε την Ευρωπαϊκή Ένωση την 29η Μαρτίου, αλλά η πρωθυπουργός Μέι δεν κατάφερε να εγκριθεί η Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε με τις Βρυξέλλες από τη Βουλή των Κοινοτήτων και το Brexit πήρε αναβολή δύο φορές.

Δεν είναι σαφές ούτε το πότε, ούτε το πώς, ούτε καν το εάν θα γίνει πραγματικότητα το Brexit. Η νέα προθεσμία που έχουν δώσει οι Βρυξέλλες στο Λονδίνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκπνέει την 31η Οκτωβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:22