search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:45
MENU CLOSE

Αποζημίωση στην Digea λόγω… Ψηφιακής Μετάβασης

10.05.2019 15:14
Νέο ομολογιακό δάνειο για την Digea - Media

 

Κοινά αποδεκτό από την κυβέρνηση αλλά και την αρμόδια Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων είναι πως θα δοθεί αποζημίωση στην Digea εξαιτίας της μείωσης των ελεύθερων συχνοτήτων, που θα δοθούν ως το 2020 στις τηλεπικοινωνίες για το 5G. Η χορήγηση αποζημίωσης είχε προβλεφθεί στη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση της ΕΕΤΤ, η οποία έδωσε στον ιδιώτη πάροχο δικτύου της Digea το σύνολο των τηλεοπτικών συχνοτήτων για πανελλαδική εμβέλεια έναντι μόλις 15,6 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια.

Και ενώ η Digea δεν έχει αποπληρώσει το ποσό, το οποίο πληρώνεται με δόσεις στην ΕΕΤΤ, αναμένει την υλοποίηση της παραγράφου 5 της σύμβασης του 2014.Επιπλέον, δεν αποκλείεται να προκύψει και αύξηση του ενοικίου για τους πελάτες της Digea-τηλεοπτικά κανάλια εξαιτίας των νέων επενδύσεων που θα απαιτηθούν για τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή τεχνολογία του DVB-T2.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:44