05/03/2021 18:24:18

Ελεύθερος με εγγύηση ο Άλκης Δαυίδ - Μηνύει τον πρωθυπουργό του Αγ.Χριστοφόρου για «στημένη» υπόθεση

Ελεύθερος με εγγύηση ο Άλκης Δαυίδ - Μηνύει τον πρωθυπουργό του Αγ.Χριστοφόρου για «στημένη» υπόθεση - Media

 

Ελεύθερος με εγγύηση ύψους 330 χιλιάδων δολαρίων αφέθηκε την Τετάρτη ο Κύπριος επιχειρηματίας Άλκης Δαυίδ, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στην Καραϊβική, καθώς μετέφερε μέσα στο ιδιωτικό του τζετ περίπου 5.000 δενδρύλλια κάνναβης.

Σύμφωνα με το «Έθνος», ο Άλκης Δαυίδ είναι μέλος της πασίγνωστης οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ, η οποία εμπορεύεται το δημοφιλές αναψυκτικό Coca-Cola σε πάνω από 28 χώρες.

Η προσωπική περιουσία του, που αγγίζει τα 2 δισ. λίρες Μεγάλης Βρετανίας, τον κατατάσσει ανάμεσα στους πλουσιότερους Ελληνοκύπριους στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ελληνοκύπριος δισεκατοµµυριούχος επιχειρηµατίας συνελήφθη µαζί µε τον συνεργάτη του Τσέις Εργκεν στον Αγιο Χριστόφορο της Καραϊβικής, καθώς βρέθηκαν να µεταφέρουν κάνναβη αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων. Οι τοπικές Αρχές έκαναν έλεγχο στο ιδιωτικό του τζετ, στο οποίο επέβαινε και ο γνωστός ηθοποιός Τζόναθαν Ρις Μέγιερς, ο οποίος είναι στενός φίλος του «Mr Coca-Cola», και εντόπισαν σχεδόν 5.000 δενδρύλλια και σπόρους κάνναβης.

Τους έθεσαν υπό κράτηση για περίπου οκτώ ώρες και στη συνέχεια τους άφησαν να φύγουν, όταν άπαντες τόνισαν ότι τα φυτά αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο λειτουργίας µονάδας παραγωγής φαρµακευτικής κάνναβης στην περιοχή. Οταν πριν από µερικές ηµέρες, ωστόσο, ο Αλ. ∆αυίδ µε τον συνεργάτη του ετοιµάζονταν να αναχωρήσουν από τη χώρα, συνελήφθησαν.

Σύµφωνα µε διεθνή µέσα ενηµέρωσης, εις βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή παράνοµων ουσιών, παράνοµη εισαγωγή κάνναβης στη χώρα και πρόθεση πώλησής της. Σε δηλώσεις του, πάντως, ο κ. ∆αυίδ υποστήριξε ότι ο συνεργάτης του είχε στην κατοχή του «φαρµακευτική κεταµίνη», ενώ έκανε λόγο για «στηµένη υπόθεση».

Σε γραπτή δήλωσή τους οι δύο συνέταιροι διευκρινίζουν ότι στόχος τους είναι να παράγουν φαρµακευτική κάνναβη στο νησιωτικό κράτος, γεγονός που θα αποφέρει σηµαντικά οφέλη στην οικονοµία του. «Στόχος µας είναι να αναπτύξουµε ένα δίκαιο σύστηµα το οποίο θα δηµιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο νησί και θα αξιοποιήσει το διεθνές δίκτυο διανοµής Swissx για να καταστήσει τα προϊόντα κάνναβης του Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις τα πιο περιζήτητα παγκοσµίως» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στο κέντρο ο πρωθυπουργός του Αγίου Χριστοφόρου

Οπως τονίζουν, συναντήθηκαν µε τον πρωθυπουργό του Αγίου Χριστόφορου και Νέβις, Τίµοθι Χάρις, έχοντας επαφές µε πρώην βουλευτή και ντόπιους επιχειρηµατίες.

Όταν οι συνομιλίες τους κατέρρευσαν, τότε συνελήφθησαν. Για τον λόγο αυτό τονίζουν ότι θα κινηθούν νοµικά εναντίον τόσο του πρωθυπουργού όσο και της κυβέρνησής του. Το γραφείο του πρωθυπουργού του Αγίου Χριστόφορου και Νέβις επισηµαίνει ότι δεν θα επιτραπεί σε αλλοδαπούς να έχουν οποιοδήποτε πλεονέκτηµα έναντι ντόπιων επιχειρηµατιών για τη δηµιουργία βιοµηχανίας κάνναβης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.