10/12/2019 06:51:54

Καταγγελία φαντάρων: «Μας βάζουν να συλλαμβάνουμε μετανάστες» - «Περιπολίες χωρίς αβολίδωτες σφαίρες»

Καταγγελία φαντάρων: «Μας βάζουν να συλλαμβάνουμε μετανάστες» - «Περιπολίες χωρίς αβολίδωτες σφαίρες» - Media

 

Σε επιχειρήσεις σύλληψης προσφύγων και μεταναστών καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να συμμετέχουν φαντάροι στον Έβρο.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν φαντάροι μέσω του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, στις υπηρεσίες εντοπισμού προσφύγων και μεταναστών οι πρώτες σφαίρες στον γεμιστήρα δεν είναι αβολίδωτες, όπως προβλέπεται, αλλά κανονικές, που μπορούν να οδηγήσουν σε θανάσιμο τραυματισμό.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεκάδες καταγγελίες για βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων στον Έβρο, που συνοδεύονται από ξυλοδαρμούς μέχρι ληστείες, ακόμα και εικονικές εκτελέσεις.

Αναλυτικά η καταγγελία όπως τη δημοσιεύει το Δίκτυο Σπάρτακος:

«Στο 31ο Τάγμα Υποστήριξης της 31η Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο φυλάκιο Πέταλο, σε περίπολα που κάνουμε εμείς οι φαντάροι μας βάζουν να συλλαμβάνουμε μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα.

Σα να μην έφτανε αυτό οι υπηρεσίες εκεί γίνονται ΧΩΡΙΣ ΑΒΟΛΙΔΩΤΑ! Η πρώτη σφαίρα δηλαδή είναι κανονική και όχι προειδοποιητική όπως προβλέπεται. Εκεί φυσικά οι πρόσφυγες όποτε γίνονται αντιληπτοί συλλαμβάνονται και κρατούνται μέχρι να έρθει η αστυνομία να τους παραλάβει.

Πρόκειται για την πιο σκληρή πραγματικότητα του στρατού αφού στρέφεται ολοφάνερα ενάντια στους αδύναμους. Μας είπανε να πάμε να υπηρετήσουμε για να προστατέψουμε την πατρίδα από τους "εχθρούς της". Δε μας είπαν ποτέ ότι θα αναγκαστούμε να το παίζουμε φύλακες στη μέση του πουθενά και να βλέπουμε αθώες ψυχές να κατασπαράζονται από την αγωνία για ένα καλύτερο αύριο όταν αναγκαζόμαστε να τις σημαδεύουμε με τα όπλα.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.