search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:43
MENU CLOSE

Απορρύπανση με τη συμμετοχή όλων

06.06.2019 15:14
Απορρύπανση με τη συμμετοχή όλων - Media
 
Ήταν όλοι παρόντες: ο Δήμος Λαυρεωτικής, το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, ο αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Λαυρίου, με τη συμβολή επαγγελματιών δυτών του ομίλου Planet Blue Diving και το ΣΥΔΕΣΥΣ, πραγματοποιήσαν την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, δράση απορρύπανσης του βυθού στην περιοχή Βρυσάκι του Δήμου Λαυρεωτικής, με αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος.
 
Ο πολύπειρος Κώστας Θωκταρίδης, με το σκάφος “ΩΚΕΑΝΙΣ”, το οποίο διαθέτει τεχνολογία αιχμής – ρομποτικό υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα – ROV (Remotely Operated Vehicle), και έχει βραχίονα τριών κινήσεων για την περισυλλογή των απορριμμάτων καθάρισε τον βυθό.
 
Στην παραλία, παιδιά αθλητές ανέλαβαν την περισυλλογή σκουπιδιών και ενημερώθηκαν για θέματα οικολογικής συμπεριφοράς και – κυρίως – πως η οικολογική συμπεριφορά είναι υποχρέωση όλων μας. Οι νέοι αθλητές άκουσαν από τους ειδικούς τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες της συγκεκριμένης δράσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή τους σε θέματα υπεύθυνης οικολογικής συμπεριφοράς. Στο τέλος της δράσης τα απορρίμματα τοποθετήθηκαν σε σακούλες και κατηγοριοποιήθηκαν ανάλογα με τη φύση τους (πλαστικά, μέταλλα, και μπαταρίες).
 
Μια ακόμα παραλία καθαρίστηκε, ειδικότερα από την επιβλαβή μόλυνση μόλυβδου με την βοήθεια του ΣΥΔΕΣΥΣ. Η πρωτοβουλία απορρύπανσης στο Λαύριο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΣΥΔΕΣΥΣ και αποτελεί μέρος μια σειράς ανάλογων ενεργειών που είχαν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν στα νησιά της Τήνου και της Πάρου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:42