search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:40
MENU CLOSE

Εκκενώθηκαν εξοχικές κατοικίες στην Κάρυστο λόγω της πυρκαγιάς – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

26.06.2019 20:37
Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο - Media

 

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην Κάρυστο, με συνέπεια να έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με το Star Κεντρικής Ελλάδας, η πυρκαγιά ξέσπασε στη νότια πλευρά της Εύβοιας στην περιοχή της Καρύστου, στη διασταύρωση προς Μπούρο.

Στην περιοχή υπάρχουν εξοχικές κατοικίες, οι οποίες, με εντολή του δημάρχου της περιοχής, εκκενώθηκαν οργανωμένα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής, οι άνεμοι λίγο πριν τα μεσάνυχτα είχαν ένταση 6 μποφόρ. Στην περιοχή μεταφέρθηκαν και επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και τέσσερις υδροφόρες.

Λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα, η ένταση των ανέμων μειώθηκε (νωρίτερα ήταν 6 Μποφόρ), βοηθώντας το έργο κατάσβεσης των πυροσβεστών και των υποστηρικτικών δυνάμεων.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη – Σε ποιες περιοχές

Mε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιας, (κατηγορία 4), θα κυλήσει η μέρα και την Πέμπτη 27 Ιουνίου, για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία και Χίο, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η ΓΓΠΠ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15