search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:19
MENU CLOSE

Αγωγές κατά εταιρειών που συνεργάζονται με τον «Πορθητή»

02.07.2019 16:29
Αγωγές κατά εταιρειών που συνεργάζονται με τον «Πορθητή» - Media

 

Η Κύπρος έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά τριών εταιρειών που εμπλέκονται στις γεωτρητικές δραστηριότητες της Τουρκίας στα δυτικά του νησιού, για παραβίαση της υφαλοκρηπίδας της, ανέφερε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι εταιρείες αυτές δεν έχουν κατονομαστεί. Αυτό που αναφέρθηκε είναι πως δεν είναι τουρκικές.

«Εχουμε ήδη ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά εταιρειών που συνεργάζονται με την Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας (TPAO)», είπε ο αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Είπε ακόμη πως «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το ίδιο με το Γιαβούζ».

Σύμφωνα με το philenews.com, το «Γιαβούζ» βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Μερσίνας και ετοιμάζεται να ξεκινήσει για την κατεχόμενη Καρπασία, με σκοπό να προβεί σε γεώτρηση εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:15