search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:56
MENU CLOSE

«Επιστρέφει» από την πίσω πόρτα στη Βουλή η… ΚΟ του ΛΑΟΣ

03.07.2019 09:24
«Επιστρέφει» από την πίσω πόρτα στη Βουλή η... ΚΟ του ΛΑΟΣ  - Media

 

Η ΚΟ του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, του άλλοτε κραταιού κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη επιστρέφει στην επόμενη Βουλή.

Τέσσερα πρώην μέλη της ΚΟ αναμένεται να περιλαμβάνονται στη σύνθεση της επόμενης Ολομέλειας.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης αλλά και ο Θάνος Πλεύρης, πρωτοπαλλήκαρα του Καρατζαφέρη για χρόνια, κατά πάσα πθανότητα θα εκλεγούν άνετα στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βίος και η Πολιτεία των δύο πρώτων είναι γνωστές. Όσο για τον Πλεύρη, γιος του Κωνσταντίνου Πλεύρη, στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 εξελέγη βουλευτής πρώτος ανάμεσα στους υποψήφιους του ΛΑΟΣ με 11.431 σταυρούς.

Στις 21 Μαΐου 2012, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη για να συστρατευθεί με την Νέα Δημοκρατία.

Ο Θάνος Πλεύρης τοποθετήθηκε από Αντώνη Σαμαρά πριν τις εκλογές στην 9η θέση της Α Αθηνών αφού οι εκλογές έγιναν του Ιουνίου του 2012 έγιναν χωρίς σταυρό προτίμησης.

Η Ν.Δ. εξέλεξε 8 βουλευτές στην Α Αθηνών και ο Θάνος Πλεύρης ήταν ο πρώτος επιλαχών.

Στις 3 Νοεμβρίου του 2014 ορκίστηκε βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα της Ν.Δ. αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα για αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Κομισιόν.

Αλλά και ο πολυσυζητημένος αυτή την περίοδο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος πολιτεύτηκε για πρώτη φορά με το κόμμα ΛΑΟΣ, στις βουλευτικές εκλογές του 2004, λαμβάνοντας 5.700 ψήφους.

Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006, διεκδίκησε τη νομαρχία Πέλλας. Έλαβε 7.903 ψήφους που μεταφράζεται σε ποσοστό 7,3%.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009 εκλέχθηκε βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το ΛΑΟΣ.

Το 2011 υποστήριξε τη συγκυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου στην οποία συμμετείχε και το ΛΑΟΣ με διάφορα στελέχη του.

Στις 20 Μαΐου 2012 αποχώρησε από το ΛΑΟΣ μαζί με άλλους βουλευτές, διαμαρτυρόμενος για την συμπεριφορά οπαδών του κόμματος σε πρώην βουλευτές. Δύο μέρες μετά προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο αρνήθηκε να κατέβει σε εκλογικές διαδικασίες ως μέλος της. To 2015 τελικώς αποχώρησε από αυτήν, με σκοπό τη δημιουργία νέου κόμματος.

Τελικά οι μόνοι που θα λείπουν θα είναι ο Κώστας Αιβαλιώτης και ο ίδιος ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:56