search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:54
MENU CLOSE

Η εκδίκηση των ταύρων: Πέντε τραυματίες την πρώτη μέρα των ταυροδρομιών στη βόρεια Ισπανία (video)

07.07.2019 15:50
Η εκδίκηση των ταύρων: Πέντε τραυματίες την πρώτη μέρα των ταυροδρομιών στη βόρεια Ισπανία (video) - Media

 

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν -εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση- κατά την πρώτη μέρα των ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν στο φημισμένο φεστιβάλ της Παμπλόνα στη βόρεια Ισπανία, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Ένας άνδρας μεταφέρθηκε με φορείο σε ασθενοφόρο λίγο μετά την ολοκλήρωση της ταυροδρομίας στα στενοσόκακα του κέντρου της μεσαιωνικής πόλης καθ’ οδόν προς την αρένα, μιας κούρσας που διήρκεσε δύο λεπτά και 41 δευτερόλεπτα.

Χιλιάδες λευκοντυμένοι δρομείς με κόκκινα μαντήλια συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στην Παμπλόνα για τις πρωινές ταυροδρομίες, μετά την λήξη των οποίων οι ταύροι παραμένουν στην αρένα για τις ταυρομαχίες το απόγευμα.

 

Συνολικά 53 άνθρωποι δέχθηκαν πρώτες βοήθειες. Οι δρομείς τραυματίζονται συχνά στις παραδοσιακές ταυροδρομίες στην Ισπανία, αλλά ουδείς έχει βρει το θάνατο στο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν εδώ και δέκα χρόνια όταν ένας ταύρος τρύπησε με τα κέρατά του στο λαιμό τον Ισπανό Ντανιέλ Χιμένο.

Ντόπιοι και τουρίστες θα συμμετέχουν κάθε πρωί γύρω στις 08:00 τοπική ώρα στις ταυροδρομίες μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Το φεστιβάλ πυροδοτεί συχνά αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για τη μεταχείριση των ταύρων.

Την περασμένη Παρασκευή διαδηλωτές ξάπλωσαν ημίγυμνοι στο δρόμο με ψεύτικες λόγχες να προεξέχουν από τις πλάτες τους σε μια αναπαράσταση της τεχνικής που χρησιμοποιούν οι ταυρομάχοι εναντίον των εξασθενημένων ταύρων κατά τη διάρκεια της ταυρομαχίας.

iefimerida

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:53