22/08/2019 04:47:03
7.2.2010

Οι Ιάπωνες εμβόλισαν και άλλο πλοίο της Sea Shepherd!

Οι Ιάπωνες εμβόλισαν και άλλο πλοίο της Sea Shepherd! - Media

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η «μάχη» της αμερικανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Sea Shepherd με τους Ιάπωνες φαλαινοθήρες στην Ανταρκτική. Σχεδόν ένα μήνα μετά  τον εμβολισμό του σούπερ οικολογικού ταχύπλοου «Ady Gil», που αποτελούσε το καμάρι του στόλου της περιβαλλοντικής οργάνωσης, οι Ιάπωνες  χτύπησαν και το πλοίο της οργάνωσης «Bob Barker».

Οι αρχές της Αυστραλίας, σε περιοχή ευθύνης της οποίας είχε σημειωθεί ο εμβολισμός και η βύθιση του οικολογικού ταχύπλοου της περιβαλλοντικής οργάνωσης, είχαν ζητήσει και από την ιαπωνική κυβέρνηση και από την περιβαλλοντική οργάνωση να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Όμως τόσο οι Ιάπωνες όσο και οι «Ποιμένες της Θάλασσας» είναι, όπως και τα γεγονότα δείχνουν, αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλος με κάθε κόστος.

Επισημαίνεται ότι η Διεθνής Επιτροπή Φαλαινοθηρίας το 1986, σε ένα παγκόσμιο μορατόριουμ, απαγόρευσε το κυνήγι, ύστερα από την εξαφάνιση πολλών ειδών φαλαινών. Η Ιαπωνία όμως, που θεωρεί το κυνήγι της φάλαινας σημαντική «πολιτιστική παράδοση» , επιμένει να τις κυνηγά, εκμεταλλευόμενη ένα «παραθυράκι» στις διατάξεις της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας, το οποίο επιτρέπει το κυνήγι αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστηρίζουν όμως ότι το κρέας των θηραμάτων δεν καταλήγει στα ερευνητικά κέντρα, αλλά στα ιαπωνικά εστιατόρια.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.