search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:04
MENU CLOSE

Ιράν: Πολλαπλές οι παραβάσεις του βρετανικού δεξαμενόπλοιου

19.07.2019 20:06
Αγωγό πετρελαίου κόστους 1,8 δισ. ευρώ κατασκευάζει το Ιράν - Media

 

Το βρετανικό δεξαμενόπλοιο, το οποίο συνέλαβαν σήμερα οι Φρουροί της Επανάστασης, είχε απενεργοποιήσει τον πομπό της θέσης του και αγνόησε προειδοποιήσεις από τις επίλεκτες ιρανικές δυνάμεις, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή.

«Το δεξαμενόπλοιο είχε απενεργοποιήσει τον ανιχνευτή του και αγνόησε αρκετές προειδοποιήσεις των Φρουρών, πριν συλληφθεί», τόνισε η στρατιωτική πηγή που δεν κατονομάζεται.

Η ίδια πηγή ανέφερε στο IRNA ότι άλλες παραβιάσεις του τάνκερ ήταν ότι έπλεε σε λάθος κατεύθυνση σε μια οδό ναυσιπλοΐας και αγνόησε τις οδηγίες.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι «συνέλαβαν» το βρετανικό τάνκερ Stena Imperο στο Στενό του Χορμούζ.

Μια κατεπείγουσα κυβερνητική σύσκεψη συνεκλήθη στο Λονδίνο προκειμένου να εξεταστεί τι συνέβη με το βρετανικό τάνκερ ανέφερε μέσω του Twitter ένας πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Sunday Times.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το Stena Impero ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δεν έχει κατορθώσει να επικοινωνήσει με το 23μελες πλήρωμά του, αφότου μικρά σκάφη και ένα ελικόπτερο άγνωστης ταυτότητας προσέγγισαν και συνέλαβαν στις 18:00 ώρα Ελλάδας το πλοίο κατά τη διέλευσή του από το Στενό του Χορμούζ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει γνώση του περιστατικού και ότι θα συνομιλήσει με το Ηνωμένο Βασίλειο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30